Cuburi de ciocolata cu mascarpone si cirese

9 iunie 2015Diva in Bucatarie

Cuburi de ciocolata cu mascarpone si cirese. 390 ml lapte condensat indulcit (la cutie metalica – nu folosim lapte pentru cafea!)

Un deliciu cu ciocolata si cirese nu veti refuza. In aceasta prajitura am folosit blatul de la prajitura kinder felie de lapte, pentru care am facut un fel de obsesie anul trecut – se pare ca nu mi-a trecut inca šŸ™‚ ))

INGREDIENTE:

Pentru 1 blat (avem nevoie de 2 buc.) 23*32 cm:

4 oua

1/2 lingurita esenta de vanilie

80 g zahar

50 g faina

1 varf cutit praf copt

10 g miere de albine

25 g praf de cacao neagra

1 lingura apa rece

Pentru crema:

250 g mascarpone

390 ml lapte condensat indulcit (la cutie metalica – nu folosim lapte pentru cafea!)

16 g gelatina

50 ml lapte

300 g cirese – se fierb in 200 ml apa

1/2 bat scortisoara

1 lingura zahar

20 g amidon

1 g decor de ciocolata

PREPARARE:

Pregatim blaturile pentru prajitura.

cuburi-de-ciocolata-cu-mascarpone-si-cirese-a

Cat timp se racesc blaturile pregatim crema amestecand pentru inceput laptele condensat cu mascarpone. Hidratam gelatina cu lapte, apoi o dizolvam la baine-marie si o amestecam cu crema de mascarpone. Pastram 3 linguri pentru cirese, iar in restul de crema adaugam decor de ciocolata si amestecam usor.

cuburi-de-ciocolata-cu-mascarpone-si-cirese-bcuburi-de-ciocolata-cu-mascarpone-si-cirese-c

Punem la fiert ciresele in 200 ml apa cu zahar tos si scortisoara. Le lasam in jur de 3 minute, apoi le luam de pe foc si scurgem lichidul separat. Dizolvam amidonul in acesta, punem iar la foc mic pentru un minut, luam de pe aragaz, agaugam ciresele si amestecam usor pentru a le acoperi uniform cu sosul obtinut. Lasam sa se raceasca si adaugam cele 3 linguri de crema pastrate. Punem in tava in care am copt blaturileĀ hartie de copt astfel incat sa putem ridica prajitura cand este gata.Ā Punem unĀ blat in tava, il acoperim cuĀ jumatate din crema de mascarpone, apoi aranjam ciresele si acorperim cu restul de crema, urmand ca la final sa aranjam al doilea blat. Lasam la rece cateva ore, apoi putem taia cuburi si manca.

cuburi-de-ciocolata-cu-mascarpone-si-cirese-dcuburi-de-ciocolata-cu-mascarpone-si-cirese-e

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.CĆ¢mpurile obligatorii sunt marcate cu *