Sparanghel cu sunca pane

20 mai 2015Diva in Bucatarie

Sparanghel cu sunca pane. Sparanghel cu sunca pane – o reteta foarte gustoasa, simpla si usor de pregatit.

Sparanghel cu sunca pane

Sparanghel cu sunca pane – o reteta foarte gustoasa, simpla si usor de pregatit.

Sparanghelul este considerat o leguma regala si are o istorie recenta pe piata din Romania. Sunt inca persoane care nu au gustat vreodata si nici macar nu stiu ce este.

Din acest motiv am observat ca de la o anumita categorie de varsta in sus exista o mare reticenta in a gati sparanghel, pentru ca nu stiu ce gust are sau daca le place. Este adevarat, nici pretul nu este prea prietenos, astfel incat o noua experienta culinara sa isi faca loc in bucatariile tuturor gospodinelor.

Sparanghelul este delicios pregatit pane. Daca este gatit in bucatele  medii-mici ii puteti pune si pe cei mici sa se bucure de aceasta legume plina de vitamine. In plus, ei sunt mari amatori de paneuri, incepand cu snitelul de pui (reteta este aici) si terminand cu cascavalul pane (retete este aici).

Am folosit sparanghel fiert, dar il puteti gati si la cuptor sau la abur. Am scris un articol legat de modul de gatire, cu timpii necesari fiecarei metode si fiecarui tip de sparanghel (alb sau verde, caci mov nu am vazut inca la noi in tara), dar si modul de curatare intr-un articol, pe care il puteti citi daca apasati aici. 

Este important sa alegeti sparanghel cu tijele ferme si varful proaspat

Mie imi place foarte mult sparanghelul. Il pregatesc uneori doar la gratar pentru a-l manca pe post de garnitura langa un peste sau pui gatit la gratar sau la cutor.

L-am pus chiar si langa cartofi noi si rosii, la cuptor si am presarat putina branza sarata (telemea, branza de capra sau feta). Combinatia aceasta mi s-a parut irezistibila si v-o recomand si voua pentru o cina rapida si savuroasa.

sparanghel-cu-sunca-pane-0

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru sparanghel cu sunca pane. 

INGREDIENTE:

6 bucati sparanghel fiert

6 felii mari sunca slaba gen sunca de Praga

3 oua mari

300 g faina

300 g pesmet

sare

piper

ulei si un cub de unt pentru prajit

Pentru servit:

Sos olandez

PREPARARE:

Pentru inceput curatat si spalat bine sparanghelul, am indepartat partea lemnoasa, apoi l-am fiert in apa cu sare, putin zahar, 1/2 lingurita unt si o felie de lamaie. Tijele sparanghelului erau tinere si subtiri, asa ca am avut nevoie de 7 minute, astfel incat sa fie gatit, dar al-dente.

L-am scos din apa fierbinte si l-am scufundat pentru cateva secunde in apa de gheata, apoi le-am pus un prosop de hartie ce va absorbi lichidul ramas pe tije.

sparanghel-fiert-asparanghel-fiert-b

Am taiat tijele de sparanghel in 2 sau 3 bucati, le-am invelit in felii de sunca si le-am intepat cu o scobitoare, lasand in afara o bucata suficient de mare incat sa o scot usor dupa prajire.  Puteti lasa si bucata intreaga de sparanghel daca folositi o tigaie mare, urmand sa o taiati in bucati mai mici doar dupa gatire.

Am tavalit bucatile de sparaghel imbracat cu sunca prin faina, apoi prin ouale batute cu sare si piper. Le-am prajit in baie de ulei incins in care am mai pus si un cub de unt, pana cand s-au rumenit uniform pe toate partile.

sparanghel-cu-sunca-pane-asparanghel-cu-sunca-pane-b

Le-am scos si le-am pus pe un servet de hartie astfel incat sa fie absorbit surplusul de ulei.

Am mancat sparanghelul cu sunca pane cald, imediat cum am terminat de gatit. Am pus pe fiecare farfurie si o lingura de sos olandez, dar am lasat un castronel pe masa pentru a mai adauga daca este nevoie.

A fost foarte, foarte bun.

Sper ca veti incerca si voi reteta si imi veti trimite o poza.

Pofta buna!

Daca va plac retetele simple si rapide va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube. Daca apasti pe clopotel veti fi notificati cand postez o reteta noua.

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *