Prajitura rasturnata cu rubarba

8 mai 2015Diva in Bucatarie

Prajitura rasturnata cu rubarba. In acest timp pregatim batul. Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul. Adaugam iaurtul, extractul de vanilie si la final faina amestecata cu praf de copt.

Prajitura rasturnata cu rubarba este dulcegaria pe care o voi reface in week-end. Cel mai mult ma bucura ai mei cand imi cer sa refac o reteta imediat dupa ce se termina. 🙂 Si pentru ca se pregateste foarte usor, m-am gandit sa va arat si voua cum se face aceasta prajitura cu rubarba.

INGREDIENTE:

(pentru o forma de 18-20 cm)

Pentru topping:

300-350 g rubarba

3 linguri rase zahar

1 lingura rasa unt

Pentru blat:

120 g unt

275 g zahar+ 1 plic zahar vanilat

4 oua medii

150 g iaurt gros (grecesc)

1/2 lingurita extract de vanilie (esenta de vanilie)

180 g faina

1 plic praf de copt

PREPARARE:

Topim untul si ungem fundul formei in care coacem prajitura. Presaram uniform zaharul, apoi aranajam rubarba taiata in bucati de 3-4 cm astfel incat sa acoperim complet fundul tavii. Punem tava in cuptorul preincalzit la 180°C pentru 15 minute. Daca folosim o tava cu pereti detasabili trebuie sa invelim fundul tavii cu o folie de staniol pentru ca se va scurge sucul din tava pe fundul cuptorului.

prajitura-rasturnata-cu-rubarba-1prajitura-rasturnata-cu-rubarba-2

In acest timp pregatim batul. Mixam untul cu zaharul, apoi adaugam ouale unul cate unul. Adaugam iaurtul, extractul de vanilie si la final faina amestecata cu praf de copt.

Turnam aluatul peste rubarba si coacem prajitura inca 60 minute sau pana trece testul cu scobitoarea.

prajitura-rasturnata-cu-rubarba-3prajitura-rasturnata-cu-rubarba-4

Lasam prajitura sa se raceasca pe un gratar, apoi o putem taia felii. O mancam simpla, pudrata cu zahar sau cu un topping din frisca.

prajitura-rasturnata-cu-rubarba-5prajitura-rasturnata-cu-rubarba-6

Va las sa va rasfatati cu o felie de prajitura rasturnata cu rubarba.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *