RETETE RECENTE

DULCE DE LECHE

May 5, 2015 | CATEGORIA

dulce-de-leche

Dulce de leche este un sos caramel gros, obtinut in mod traditional din lapte si zahar, dar daca avem o cutie de lapte condensat aceasta dulcegarie se obtine mult mai usor si mai rapid. Trebuie sa avem grija sa scufundam complet cutia in apa pentru a nu exploda.

INGREDIENTE:

1 cutie lapte condensat indulcit

PREPARARE:

Punem cutia de lapte condensat intr-o oala si o acoperim cu apa, astfel incat sa avem cam 2 degete peste aceasta, apoi punem sa fiarba la foc mic timp de 2-2.5 h punand un capac oalei pentru toata perioada in care fierbe.  Scurgem apa si asteptam sa se raceasca la temperature camerei, apoi putem deschide cutia.

dulce-de-leche-1

Daca fierbem 2 ore obtinem un caramel putin lejer, urmand sa se inchida la culoare si sa devina mai consistent cu cat il tinem mai mult pe foc. Eu l-am tinut 2 ore si 15 minute si a fost perfect!

dulce-de-leche-2

Daca nu deschidem cutia dulce de leche imediat, caramelul se pastreaza pana la o luna, urmand sa incalzim putin cutia inainte sa il folosim.

Sa va fie de folos!

Comentarii

  • Ce culoare frumoasă are! Se pune pe aragaz, nu la cuptor, nu? Mai citisem și varianta cu cuptorul. Știu că am făcut odată din lapte cu zahăr fiert vreo 2 ore , dar nu mai mai încumet la așa ceva. Mai bine varianta ta plus că am impresia că e și mai bună. 🙂

    • diva in bucatarie

      pe aragaz. sigut iti va placea rezultatul final! 🙂

  • E minunat !
    Am facut si eu asa si am fost tare multumita de rezultat.
    Daca ma uit bine in camara, cred ca mi-a mai ramas vreo cutie din UK….
    Te tzuc draga mea !

    • diva in bucatarie

      si eu tot de acolo il am. 🙂

  • vio

    ce marca ai folosit din uk?

    • diva in bucatarie

      Nestle

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *