RETETE RECENTE

OBATZDA

March 14, 2015 | CATEGORIA

obatzda-b

Obatza este o delicatesa din zona Bavariei ce are in compozitie branza moale si unt, asezonata cu ceapa, boia sau chimen. O servim pe paine sau alaturi de celebrii pretzels, langa o halba de bere. Retetea aceasta era in plan de mult timp, dar proiectul propus de Oana (Savori urbane) The Food Connection – O calatorie culinara in jurul lumii, mi-a grabit planurile. Luna aceasta avem retete germane, iar Andie va fi gazda, intreaga colectie a celor  24 bloggeri implicati urmand a fi prezentata in data de 10 aprilie pe pagina ei. Sunt entuziasmata pentru ca in Germania ma simt ca acasa, o parte din cei mai buni prieteni ai nostri locuiesc acolo, asa ca retetele mele vor avea multa implicare sentimentala.

INGREDIENTE:

200 g branza Camembert

100 g crema de branza

50 g unt moale

2 linguri bere

1 lingurita boia de ardei dulce sau picanta, dupa gust 😉

1 ceapa mare

sare

piper

arpagic pentru decor

PREPARARE:

Tocam ceapa foarte fin. Zdrobim branza cu o furculita si o amestecam cu crema de branza si untul sau le tocam cuburi mici.

obatzda-1

Adaugam ceapa, boia de ardei dulce, sare, piper, 2 linguri bere si amesteam cu un mixer pana se omogenizeaza compozitia. O lasam la rece 30 minute, apoi presaram arpagic tocat marunt si putem manca.

obatzda-2

Pofta buna!

Comentarii

  • Mai, Cristinica, ce-mi faci tu mie?!?!?! Uite acum mi-e pofta de obatzda 🙂 Arata delicios <3

  • Ce minunata este aceasta crema de branza! Mai ales cu Brezeln 😉

  • Mmmm, ce bunatate! Nu stiam ca branza Camembert poate si combinata in felul asta. Cu bere!? Nici nu m-as fi gandit. 🙂 Poti fi sigura ca o sa testez si eu reteta. E prea tentanta. 😉
    Merci de idee si sper sa ne mai spui si alte retete nemtesti la fel de interesante 🙂

  • Foarte faina crema ta de branza.

  • Cred ca-i tare buna crema. N-am mancat niciodata..

  • Tu ai o mare experienta si talent deosebit sa alegi retete speciale. SI pt. aceasta te felicit. 🙂

  • Muschetaru'

    Cel mai bine sa nu tocati branza prea fin. Sa ramana particole gen bob de orez, nu pastã.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *