google plus pinterest twitter

ADS 1 code

PAINE CU LEURDA

10 Mar 2015

paine-cu-leurda

Miros frumos de paine, arome de usturoi salbatic si parmezan, mi-au adus bucurie la masa de pranz. Va invit sa o incercati si voi, iar cei are tin post in aeasta perioada pot renunta la parmezan fara probleme, ramane aroma leurdei intr-o paine pufoasa si gustoasa.

INGREDIENTE:

530 g faina

20 g drojdie proaspata

25 ml ulei de masline

300 ml apa calda

1 lingurita sare

1/2 lingurita zahar

2 -3 legaturi leurda

3 linguri varfuite parmezan ras fin

1 praf piper proaspat macinat

PREPARARE:

Punem drojdia cu zahar, putina faina si 100 ml apa calda la dospit intr-o ceasca mai mare. Cand sta sa iasa din aceasta o punem peste faina (amestecata cu sare in prealabil) impreuna cu restul de apa calda si ulei si incepem sa framantam aluatul. Dupa ce acesta si-a dublat volumul, adaugam 1/2 din leurda tocata, putin piper proaspat macinat si 1 lingura parmezan ras.

paine-cu-leurda-1

Framantam aluatul si il lasam iar sa creasca in jur de 20 minute. Dupa acest interval intindem putin aluatul presaram restul de leurda si parmezan si incepem sa rulam aluatul.

paine-cu-leurda-2

Il punem in tava tapetata cu hartie de copt si lasam sa creasca inca 15-30 minute, apoi coacem painea in cuptorul preincalzit la 220°C timp de aproximativ 50 minute.

paine-cu-leurda-3

Avem grija sa punem in cuptor un vas termorezistent cu apa ce va sta acolo pe toata perioada coacerii painii.

Lasam painea pe un gratar sa se raceasa. La incept coaja va fi tare, dar cu trecerea timpului se va inmuia.

paine-cu-leurda-4

Sa aveti pofta!

 

2 Comentarii

  1. TeoBucatar says:

    Ce pufosenie aromata!

  2. Simona says:

    Ce combinatie faina!!! Neaparat o voi incerca!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner