Pulpa de porc la cuptor

9 februarie 2015Diva in Bucatarie

Pulpa de porc la cuptor.

Pulpa de porc aromata si frageda de se topeste in gura este propunerea mea pentru o masa in familie, dar poate fi trecuta si la categoria retetelor pregatite special pentru sarbatori.

INGREDIENTE:

1 bucata pulpa porc de marime medie

100-120 g slanina afumata feliata subtire

3 catei usturoi

sare

piper

cimbru uscat

1 ceasca vin

ulei vegetal

PREPARARE:

Frecam pulpa de porc cu putina sare, usturoi pisat si cimbru, apoi presaram piper proaspat macinat. Punem pulpa intr-un vas in care acoperim fundul cu ulei si o ceasca vin. Acoperim pulpa cu felii de slanina ce vor fi fixate cu scobitori.

pulpa-de-porc-la-cuptor-1

Acoperim cu o folie de staniol si dam pulpa in cuptorul preincalzit la 150°C pentru aproximativ 2 ore. Dupa acest interval scoatem folia si lasam feliile de slanina sa alunece in tava, langa carne. Intoarcem pulpa cu usturoiul in sos si lasam sa se rumeneasca la 200°C, apoi o rotim iar si o mai lasam inca 10-15 minute, in functie de puterea cuptorului, astfel incat usturoiul sa nu se arda si sa devina amar.

pulpa-de-porc-la-cuptor-2

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. tocmai ce am scos o din cuptor. DE VIS! arata de vis,vreau sa spun ca inca nu pot gusta. dar stiu sigur ca e super gustoasa. am mai gatit de pe site ul tau….si tot ce am facut am fost mi nu nat. multumesc. o zi buna.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *