Prajitura tiramisu

30 decembrie 2014Diva in Bucatarie

Prajitura tiramisu. Daca nu avem piscoturi pentru tiramisu, putem pregati aceasta prajitura realizand un blat simplu, cum este si cel pentru rulada.

Daca nu avem piscoturi pentru tiramisu, putem pregati aceasta prajitura realizand un blat simplu, cum este si cel pentru rulada.

INGREDIENTE:

Pentru blat:

6 oua

6 linguri de zahar

6 linguri de faina

1/2 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema:

500 g mascarpone

150 g zahar pudra

200 g frisca batuta

2 galbenusuri

1 lingurita ness

1 lingura cafea tare

1 lingura Irish Cream

Pentru sirop:

120 ml cafea tare (espresso)

2 linguri zahar brun

120 ml lapte

2 linguri Irish Cream

Pentru topping:

2-3 linguri praf de cacao neagra

PREPARARE:

Pentru inceput pregatim blatul. Mixam albusurile cu zaharul pana devin o spuma tare, ca pentru bezea. Adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor, apoi esenta de vanilie.

Incorporam apoi faina si omogenizam usor compozitia.

prajitura-tiramisu-1aprajitura-tiramisu-2a

Turnam aluatul in tava mare a cuptorului tapetata in prealabil cu hartie de copt si il coacem in jur de 12-15 minute in cuptorul preincalzit la 180°C sau pana trece testul cu scobitoarea.

prajitura-tiramisu-3

Il scoatem din cuptor, il lasam sa se raceasca, apoi il taiem in 3 parti egale si insiropam blatul.

prajitura-tiramisu-4

Pentru a pregati crema mixam mascarpone cu zahar pudra, frisca si un galbenus.

prajitura-tiramisu-5

Adaugam apoi al doilea galbenus continuand sa mixam. Adaugam nessul, cafeaua si Irish Cream .

prajitura-tiramisu-6

Impartim crema in 3 parti si incepem sa asamblam prajitura aranjand in straturi blaturile si crema, astfel incat sa terminam cu crema.

prajitura-tiramisu-7

Lasam cateva ore la rece apoi putem taia cuburi. Tapetam cu cacao doar cand servim prajitura.

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Pacat,am facut reteta obisnuita cu piscoturi, dar cred ca este mult mai buna cu un blat facut in casa. Urmatoarea data o sa fac cu blat. Pupici

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *