Pavlova cu ananas

29 decembrie 2014Diva in Bucatarie

Pavlova cu ananas

La sfarsit de an va propun sa pregatiti un desert senzational cu ananas de La Sun Food Fructe si Legume, ananas dulce si bun pe care eu il ador.

INGREDIENTE:

6 albusuri

300 g zahar

1 lingura amidon

1/2 lingurita otet

1 lingurita extract de vanilie

Pentru crema:

300 ml lapte

30 g faina

3 linguri zahar

100 g ananas bucati din compot Sun Food fructe si Legume

1 lingura amidon

1 lingura lichior oua / ciocolata alba

Pentru decor:

ananas bucati din compot Sun Food fructe si Legume

frunze de menta

PREPARARE:

Mixam albusurile cu zaharul pana acesta se topeste bine. Facem proba luand intre degete putina spuma si frecam degetele. Adaugam amidonul, otetul si vanilia in timp ce mixam.

pavlova-1

Daca simtim inca granule de zahar continuam sa mixam. Ne inarmam cu rabdare, caci dureaza cin jur de  30 de minute aceasta operatiune. Cand zaharul este topit, turnam albusurile spuma pe o hartie de copt in forma de cerc  cu diametrul de 22 cm. Coacem primele 30 de minute la 100°C, apoi urmatoarele 45 de minute la 120°C. Dupa acest timp probam daca bezeaua este suficient de tare la exterior cand o batem cu un deget. Inchidem focul si o lasam in cuptor sa se raceasca. Cel mai bine ar fi sa stea 4-5 ore, dar putem sa o lasam toata noaptea la racit in cuptor.

pavlova-cu-ananas-sun--food-2

Cu 1 ora inainte de sevi pavlova cu ananas pregatim crema: dizolvam faina in lapte si adaugam zaharul. Punem la fiert pana capata consistnta unei budinci. Luam de  pe foc, lasam putin sa se racesca, apoi punem fructele si le pasam in crema. Adaugam inca o lingura de amidon si punem iar la fiert pana capata iar consistenta.

pavlova-cu-ananas-sun--food-3

Luam de pe foc, lasam sa se raceasca, apoi punem crema peste bezea. Decoram cu fructe de ananas din compot si frunze de menta si putem servi pavlova cu ananas musafirilor nerabdatori. 🙂

pavlova-cu-ananas-sun-food-felie

Yammy!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *