Vinete cu sos de rosii si usturoi

16 decembrie 2014Diva in Bucatarie

Vinete cu sos de rosii si usturoi. Taiem vinetele fasii, le saram si le lasam pe un fund de lemn inclinat (sau intr-o strecuratoare mare). Pasam rosiile si pornim cuptorul la 200°C.

Vinete cu sos de rosii si usturoi, cu arome ce te fac sa nu te opresti la o singura portie, pot sa te faca dependent de aceasta reteta. Un gust minunat, o reteta simpla si oameni fericiti la sfarsitul mesei. 🙂 Asta va doresc si voua!

INGREDIENTE:

2 vinete mari

2 cutii rosii

7 catei mari de usturoi

1 lingurita zahar

1 lingurita otet

ulei pentru prajit

sare

piper

1 varf cutit scortisoara macinata

1/2 lingurita ierburi de provence

patrunjel verde

PREPARARE:

Taiem vinetele fasii, le saram si le lasam pe un fund de lemn inclinat (sau intr-o strecuratoare mare). Pasam rosiile si pornim cuptorul la 200°C.

vinete-cu-sos-de-rosii-si-usturoi-1

Punem la fiert rosiile pasate cu zahar, otet, sare, piper, ierburi de provence, scortisoara si usturoiul pisat.

vinete-cu-sos-de-rosii-si-usturoi-2

In acest timp calim fasiile de vinete in putin ulei.

vinete-cu-sos-de-rosii-si-usturoi-3

Mutam vinetele calite intr-un vas termorezistent si turnam sosul de rosii peste vinete. Dam vinetele cu sos de rosii la cuptor pentru aproximativ 20 minute sau pana in momentul in care observam ca sosul capata consistenta.

vinete-cu-sos-de-rosii-si-usturoi-c

Presaram patrunjel verde, apoi putem manca.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *