Tocanita de miel

30 octombrie 2014Diva in Bucatarie

Tocanita de miel. Prajim carnea de miel in ulei incins,  la foc mic,  pana se rumeneste usor pe toate partile.

Aceasta reteta de tocanita de miel este una din cele mai bune pe care le-am gustat. Se pregateste usor, iar aromele sunt cea mai placuta surpriza pe care o putem oferi papilelor noastre gustative.

INGREDIENTE:

(pentru 3-4 persoane)

750 g carne de miel

1 ceapa mare

3 catei usturoi

1 lingurita rasa ghimbir

1/2 lingurita sofran

1/4 lingurita turmeric

1/2 lingurita scortisoara macinata

100 ml vin alb

350 ml supa pui

4 morcovi lungi subtiri

1 tulpina apio

3 cartofi mici -medii (250 g)

ulei pentru prajit

PREPARARE:

Prajim carnea de miel in ulei incins,  la foc mic,  pana se rumeneste usor pe toate partile.

tocanita-de-miel-1

Scoatem carnea si calim in acest ulei ceapa pana devine sticloasa, apoi adaugam usturoiul pisat si ghimbirul ras.

tocanita-de-miel-2

Punem carnea la loc, turnam vinul si  adaugam sare, piper, scortisoara, turmeric si sofran. Lasam sa fiarba la foc mic 15 minute, cu capacul pus.

tocanita-de-miel-3

Adaugam supa de pui, morcovii taiati rondele subtiri si tulpina de apio tocata marunt si lasam in continuare sa fiarba cu capac, la foc foarte mic, in jur de 45-60 minute.

tocanita-de-miel-4

Separat punem la fiert in apa cu sare cartofii in coaja pentru 15 minute. Cu 10 minute inainte sa operim focul adaugam cartofii in tocanita.

tocanita-de-miel-5

Pur si simplu perfecta!

tocanita-de-miel-b

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *