RETETE RECENTE

KAISERSCHMARN CU COMPOT DE PRUNE

October 26, 2014 | CATEGORIA

kaisermarn-cu-compot-de-prune-0

Kaiserschmarn cu compot de prune, un desert perfect pentru micul dejun sau gustarea perfecta pentru orice moment al zilei. Asortat perfect la culorile toamnei, noi l-am servit ca desert dupa o pastrama la gratar. As spune ca a fost un adevarat rasfat de toamna, ceea ce va doresc si voua!

INGREDIENTE:

Pentru clatite:

4 oua

250 ml lapte

4 linguri zahar

1 praf de sare

200 g faina

1/2 lingurita praf de copt

1 varf cutit scortisoara

1 lingura smantana

80 g stafide

1 lingura rom

50 g unt

Pentru compot:

14 prune

1/2 pastaie vanilie

2 cuisoare

4 linguri zahar

3/4 cana apa

Zahar pudra cu scortisoara pentru tapetare

PREPARARE:

Punem stafidele intr-un bol si le stropim cu rom.

Pregatim compotul fierband pentru inceput apa cu zaharul  pana da semne ca devine un sirop. Adaugam 1/2 pasatie vanilie, cuisoarele si prunele fara samburi, taiate in jumatate. Le fierbem putin, doar pana incep sa devina moi.

kaisermarn-cu-compot-de-prune-1

Pregatim clatitele amestecand pentru inceput faina cu praf de copt si scortisoara. Separam ouale. Mixam galbenusurile cu lapte, smantana, 1/2 din cantitatea de zahar, apoi incorporam faina. Batem albusurile spuma tare cu restul ed zahar si le adaugam compozitiei de mai sus, amestecand usor. La final adaugam stafidele.

kaisermarn-cu-compot-de-prune-ikaisermarn-cu-compot-de-prune-2

Topim untul intr-o tigaie cu diametrul cat mai mare. Turnam aluatul si avem grija sa il rumenim. Pentru a-l rumeni si pe partea cealalta rupem bucati din aluat in tigaie si le intoarcem. Cand s-au rumenit uniform, pe ambele parti, luam tigaia de pe foc.

kaisermarn-cu-compot-de-prune-3

Punem clatitele intr-un vas, facand loc in mijloc pentru compotul de prune.

kaisermarn-cu-compot-de-prune

Mancam imediat, presarand zahar pudra si un praf de scortisoara.

Yammy!

 

Comentarii

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *