Biscuiti cu lamaie

8 octombrie 2014Diva in Bucatarie

Biscuiti cu lamaie. Adaugam untul topit si racit si coaja rasa de la lamaie, apoi incorporam faina amestecata cu bicarbonat si un varf cutit de sare.

INGREDIENTE:

(pentru 30 buc.)

2 galbenusuri

250 g faina

100 g zahar pudra

100 g unt topit si racit

1/2 lingurita bicarbonat de sodiu

1 varf cutit de sare

coaja rasa de la 1 lamaie

3-4 picaturi esenta lamaie

Pentru tapetare:

suscul de la 1/2 lamaie

zahar pudra

PREPARARE:

Mixam galbenusurile cu zaharul pudra.

biscuiti-cu-lamaie-1

Adaugam untul topit si racit si coaja rasa de la lamaie, apoi incorporam faina amestecata cu bicarbonat si un varf cutit de sare.

biscuiti-cu-lamaie-2

Amestecam aluatul pana devine neted. Il punem la rece pentru o ora, apoi rupem bucatele din el si modelam intre palme bile. Le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt, apoi le aplatizam usor.

biscuiti-cu-lamaie-3

Coacem biscuitii in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 12 minute. ii scoatem din cuptor si ii ungem cu suc de lamaie, cu ajutorul unei pensule. Pudram cu zahar si lasam sa se raceasca pe un gratar.

biscuiti-cu-lamaie-4

Sunt perfecti: usor crocanti la exterior si aromati.

biscuiti-cu-lamaie-f

Asta va doresc si voua: rasfat maxim cu biscuiti cu lamaie!

English version:

INGREDIENTS

(30 pcs.)

2 yolks

250gflour

100gpowdered sugar

100gbutter,melted andcooled

1/2teaspoon baking soda

1knifetipof salt

zestof 1 lemon

3-4 dropslemonessence

Forpapering:

Juice fromhalflemon

powder sugar

PREPARATION:

Mixthe yolkswithpowdered sugar. Addmeltedand cooledbutterandlemonzest, thenincorporatethe flour mixedwith baking powder and a pinchof saltknife. Mixthe doughuntil it becomessmooth. Putthe mixture in the fridge for an hour,thenbreakpieceswith your handsandshape likeballs.Put themon a traylinedwith baking paper, thenflatten themslightly.

Bake cookiesin preheated oven at180°Cfor 12minutes, take out of the ovenandgreasethemwith lemon juice, using a brush. Sprinkle with powder sugarand letcoolon a rack.

They're perfect: slightlycrispyon the outside andflavourful.

Multumesc, draga mea Ileana Serb pentru ca I-ai incercat. Ma bucur nespus pentru faptul ca I-ai gasit pe placul tau.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Am facut biscuitii in seara asta. Sunt foarte gustosi, dar nu au crescut deloc. Am facut aluatul bilute, dar cand au dat de caldura in cuptor, s-au pleostit 🙁 Nu-mi dau seama unde e greseala. A, si a trebuit sa-i scot dupa 6-7 minute, ca incepea sa miroasa a ars (am dat focul la minim dupa primul minut). As mai face maine o tura, poate ies mai bine (desi nu-mi dau seama ce as putea schimba)

    1. daca ai respectat ingredientele (inclusiv bicarbonatul – poti sa-l inlocuiesti cu praf de copt)nu are cum sa nu iasa! Au facut multe din prietenele mele si le-au iesit si lor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *