Gogosari opariti in otet cu zahar

20 septembrie 2014Diva in Bucatarie

Gogosari opariti in otet cu zahar. Gogosari opariti in otet cu zahar, reteta simpla si usor de pregatit. Este reteta mea preferata de muraturi.

Gogosari opariti in otet cu zahar, reteta simpla si usor de pregatit. Este reteta mea preferata de muraturi.

NU se foloseste apa. Uleiul compenseaza lipsa acesteia, iar zaharul este in cantitate mare pentru a aduce gust bun acestei muraturi. Feliile de gogosari dupa ce au fost oprite vor fi inghesuite tare in borcane si nu lasa loc pentru mult lichid.

Nu concep ca in mijlocul iernii sa nu pun langa friptura gogosari opariti in otet cu zahar  pregatiti de mine dupa aceasta reteta. Sunt foarte buni! Se pot pastra pana la 2 ani, daca stau intr-o camara rece. Chiar si dupa acest interval de timp au aratat si au avut gustul unor muraturi proaspete, facute de putin timp.

Acesti gogosari opariti in otet cu zahar raman tari, crocanti,  aromati, cu un gust dulce-acrisor, frumos colorati. In ziua de azi gasim in magazine tot felul de conserve. Pentru persoanele ocupate, sau pentru cele care isi gasesc scuza ca nu stiu sa gateasca, ei bine pot fi o solutie. Dar voi stiti ce conservanti au folosit pentru acele muraturi? Ati citit etichetele? De ce sa ne riscam sanatatea cand putem pregati intr-o ora cateva borcane de muraturi? Aveam la birou o colega care prefera sa cumpere. TOT! Nu gatea nimic. Chiar si mancarea de acasa o lua din supermarket-uri de la impinge tava sau comanda online. La 2 ani de cand am plecat de la birou am aflat ca avea probleme de sanatate si diverse alergii alimentare.

Reteta de fata va promit ca nu se face greu. Si puteti pune gogosari murati in otet pentru iarna in doua sau trei transe.

Daca vi se pare complicat (desi eu va promit ca nu este deloc greu) sa opariti gogosarii, puteti incerca si alte retete:

Doamne ce buni sunt gogosarii murati opariti in otet cu zahar!

La iarna veti avea gogosari murati in otet dulci-acrisori. Sunt cei mai buni gogosari murati!

Toate retetele de muraturi in otet le gasiti aici: gogosari murati, castraveti, salate de muraturi.

Spor la pregatit conserve pentru iarna!

GOGOSARI-OPARITI-IN-OTET-CU-ZAHAR-0

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru gogosari opariti in otet cu zahar.

Ingrediente gogosari opariti in otet cu zahar:

5 kg gogosari

800 ml otet

250 g ulei

350 g zahar

2 linguri sare grunjoasa neiodata

4 foi dafin

1 lingura ienibahar

1 lingura piper boabe

1 hrean taiat felii

rondele de hrean

flori de marar uscate

2 lingurite boabe de mustar

Cum se face reteta de gogosari opariti in otet cu zahar:

Spalam gogosarii sub jet de apa rece, apoi ii taiem in felii. Punem la fiert otetul cu ulei, zahar, sare, piper, ienibahar si frunze de dafin.

GOGOSARI-OPARITI-IN-OTET-CU-ZAHAR-1

Luam o cantitate mica de gogosari si ii punem in oala, impreuna cu cateva rondele de hrean. Gogosarii trebuie sa fie acoperiti de lichid. Ii lasam la oparit cateva clocote apoi ii scoatem cu o spumiera (ii scoatem fara lichid) si ii punem intr-un castron.

GOGOSARI-OPARITI-IN-OTET-CU-ZAHAR-2

Continuam sa oparim cantitati mici de gogosari pana terminam toata cantitatea curatata si feliata. Dupa ce se racesc ii punem in borcanele in care am pus pe fund boabe de mustar. Indesam gogosarii in borcane cat mai bine, apoi turnam lichidul peste ei.

GOGOSARI-OPARITI-IN-OTET-CU-ZAHAR-3

Punem flori de marar, apoi sigilam borcanele.

Pastram borcanele de gogosari opariti in otet cu zahar in loc racoros.

Sa va fie de folos!

Ma gasesti si pe  INSTAGRAM.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Te invit sa ma urmaresti si pe YouTube. Nu uita sa apesi pe clopotel pentru a fi notificat cand postez o reteta noua.

Multumesc pentru poza, Olteanu Ramona!

Mihaela Popa ai facut un  aranjament tare frumos!

Multumesc, Carmen Teodorescu!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. am gogosari intregi micuti, oare ar merge sa-i fac cu aceasta reteta dar sa-i las intregi, eventual numai crestati pentru verificarea sanatatii gogosarului?

  2. Bună ,vreau sa încerc rețeta pare delicioasa ,dar am esență de oțet ,ai idee cat trebuie să îl diluez sau pun pentru a ieși perfecți gogoșari ? Mulțumesc frumos anticipat!

    1. Esența se diluează in diferite proporții, deci pentru un litru de apa daca punem 60 grame va fi că oțet de 6% ,dacă 90 grame la un litru atunci va fi ca oțet de 9%

  3. Încerc și eu această rețetă, mâine.Dar mă întreb:dacă turnam lichidul fierbinte peste gogoșari,in borcane,aceștia nu se înmoaie,fiind deja opăriți o dată?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *