google plus pinterest twitter

ADS 1 code

SOS BECHAMEL

11 Sep 2014

sos-bechamel

INGREDIENTE:

70 g unt

70 g faina

1 l lapte

sare

piper

nucsoara
PREPARARE:

Pentru inceput fierbem laptele, apoi il luam de pe foc. Topim untul, iar cand incepe sa sfaraie adaugam faina.

sos-bechamel-1

Amestecam bine cu o lingura sau un tel pana se omogenizeaza. Calim faina putin, fara sa o lasam sa se coloreze. Turnam laptele treptat si dizolvam faina.

sos-bechamel-2

Adaugam sare, piper si nucsoara si lasam sa fiarba la foc mic pana capata consistenta unui sos. Avem grija sa amestecam cat de des putem cand incepe sa capete consistenta pentru a nu se lipi.

Sa va fie de folos! 🙂

un comment

  1. Mihaela says:

    Wow,
    Exact aceeasi reteta am vazut-o preparata de un bucatar italian care ne-a pregatit lasagna. Si atunci am descoperit micul secret de a cali usor faina in unt.
    Felicitari pentru reteta!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner