Salata de Paste Baneasa cu ciuperci si rosii coapte

12 august 2014Diva in Bucatarie

Salata de Paste Baneasa cu ciuperci si rosii coapte.

Salatele de paste merg de minune vara. Trebuie sa avem si ceva mai consitent langa legume, asa ca pastele ne ofera portia zilnica de carbohidrati de care avem nevoie.

Aici avem o salata de paste cu ciuperci si rosii coapte – rosii cherry gatite la cuptor, doar cat sa ia arome si sa fie putin patrunse de caldura, o reteta al carei mod de preparare este prezentat mai jos pas cu pas.

Daca scoatem parmezanul din ecuatie si folosim paste fara oua, avem o reteta delicioasa de post / vegana.

Din fericire combinatia merge si fara parmezan, dar pot fi folosite branzeturi vegetale – se gasesc in marile supermerketuri.

Salata de paste este in general o solutie perfecta in perioada verii. Fie ca o mancam la cina, fie ca o punem pe masa cand avem o petrecere si pregatim un bufet suedez, este realizata in asa fel incat sa poata fi mancata imediat dupa ce este gatita, dar si daca se raceste.

Eu am folosit paste tip penne pentru ca familia mea iubeste acest tip de paste scurte. Sigur pentru omsalata nu folosim niciodata spaghetti sau alte paste lungi. Cele scurte sunt cele mai potrivite.

Toata colectia de retete de salate de paste pregatite de mine o gasiti aicisper sa va inspire si le faceti si voi, pentru ca unele dintre acestea au fost un real succes printre prietenii mei: salata italiana de paste tricolore cu pui,salata de paste mexicana, sau salata greceasca de paste cu iaurt – o reteta pregatita in format video.

Imi place sa gatesc in functie de sezon, iar rosiile acestea sunt din gradina mea. In timpul iernii pregtesc salate de paste cu ton salata de paste cu sunca si mazare.

Nu va mai pun rabdarea la incercare si va las sa vedeti de ce ingrediente aveti nevoie si modul de preparare pentru salata de paste cu cu ciuperci si rosii coapte.

INGREDIENTE:

(pentru 2-3 portii)

200 g Paste Baneasa tip penne

120 g ciuperci

180 g rosii cherry in doua culori

1 lingurita oregano

2 linguri ulei

1 catel usturoi

1 lingura frunze de busuioc proaspat – tocate

cateva frunze mici de busuioc pentru decor

1 lingura parmezan ras fin

1 lingura ( cu varf) parmezan ras mare

sare

piper

Pentru dressing:

1 lingurita rasa mustar Dijon

2 lingurite otet balsamic

6 linguri ulei

sare

piper

1/2 lingurita oregano uscat

PREPARARE:

salata-de-paste-baneasa-cu-ciuperci-si-rosii-coapte-1

Pentru inceput pregatim dressing-ul amestecand intr-un borcanel (cu capac) toate ingredientele pana obtinem o compoztie omogena.

Calim usturoiul taiat in 2 sau 3 felii pana devine auriu, apoi il scoatem si il aruncam.

salata-de-paste-baneasa-cu-ciuperci-si-rosii-coapte-2

Taiem rosiile cherry in jumatate, le stropim cu ulei, apoi le asezonam cu sare, piper si oregano uscat. Le coacem in jur de 10 minute la 220°C, astfel incat sa traga sarea si piperul, dar sa ramana suficient de tari si rumenite usor.

salata-de-paste-baneasa-cu-ciuperci-si-rosii-coapte-4

In acest timp in uleiul aromat calim ciupercile spalate foarte bine sub jet de apa si taiate felii si punem pastele la fiert.

salata-de-paste-baneasa-cu-ciuperci-si-rosii-coapte-3

Pastele fierte le scurgem de apa, apoi le clatim cu apa rece. Le punem intr-un castron impreuna cu ciupercile, rosiile (pastram cateva pentru decorul final), frunzele de busuioc tocate, parmezanul ras fin, sare, piper si dressing. Amestecam usor, astfel incat sa nu stricam forma rosiilor, apoi decoram cu restul de rosii pastrate, parmezan ras mare si frunze mici de busuioc.

salata-de-paste-baneasa-cu-ciuperci-si-rosii-coapte-5

Pur si simplu perfecta! Trebuie sa o incercati!

Pofta buna!

Va invit sa va abonati la canalul meu YOU TUBE. Veti fi la curent cu retetele pregatite in format video.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *