Oua la capac in sos de rosii aromat – shakshuka

20 iulie 2014Diva in Bucatarie

Oua la capac in sos de rosii aromat – shakshuka. frunze de busuioc (patrunjel) pentru servit – reteta originala are coriandru

Oua la capac in sos de rosii, cu condimente marocane, sunt perfecte pentru un mic dejun copios in care ne umplem de energie. Mie imi plac ouale mai tari, dar fiecare le va pregati dupa gust.

INGREDIENTE:

4 oua

20 g branza de capra

1/2 ardei gras galben

1/2 ardei gras rosu

1 ceapa galbena medie

3 rosii medii-mari (bine coapte)

1 praf scortisoara

1 praf turmeric

1 praf chimion macinat

sare

piper

1 lingurita zahar brun

1 praf boia iute (optional)

2 linguri ulei

frunze de busuioc (patrunjel) pentru servit – reteta originala are coriandru

PREPARARE:

Taiem ceapa julien, apoi pe jumatate daca este o ceapa mare, iar ardeii fasii potrivite ca marime.

oua-in-sos-de-rosii-aromat-1

Calim ceapa si ardeii pret de aproximativ 4 minute – la foc mic.

oua-la-capac-in-sos-de-rosii-aromat-2-shasusska

Adaugam rosiile taiate felii groase, adaugam zaharul si restul condimentelor, punem capacul si lasam la foc mic in jur de 5 minute.

oua-la-capac-in-sos-de-rosii-aromat-3-shasusska

Cand sosul rosiilor incepe sa capete consistenta adaugam ouale intregi, presaram cateva cubulete de branza si punem capacul.

oua-la-capac-in-sos-de-rosii-aromat-4-shasusska

Daca sosul s-a ingrosat prea tare putem adauga foarte putina apa. Lasam pe foc, cu capacul pus, pana ouale capata consistenta dorita (mie imi plac putin mai tari).

Cand sunt gata luam de pe foc, punem in farfurii si presaram cateva frunze de busuioc tocate.

oua-la-capac-in-sos-de-rosii-aromat-shasusska

Pofta buna!

Reteta poate fi citita si pe Icook.to.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *