Aripioare de pui in marinata cu soia

18 iunie 2014Diva in Bucatarie

Aripioare de pui in marinata cu soia. Aripioare de pui in marinata cu soia – aripioare de pui cu sos de soia si miere de albine la cuptor – reteta de aripioare lipicioase la cuptor – reteta din bucataria chinezeasca.

Aripioare de pui in marinata cu soia – aripioare de pui cu sos de soia si miere de albine la cuptor – reteta de aripioare lipicioase la cuptor – reteta din bucataria chinezeasca.

Aripioarele de pui cu sos de soia si miere de albine la cuptor ies fragede, suculente, foarte gustoase. Imi place ca sunt glazurate, usor caramelizate si lipicioase.

Aceasta reteta o pregatim la cel putin 2 luni.

Reteta de aripioare de pui marinate cu sos de soia si miere de albine este simpla, rapida si foarte usor de pregatit.

Un amanunt important: otetul de orez nu este acelasi lucru cu otetul de vin alb! Se gaseste in orice supermarket, la raionul de produse orientale.

Pe post de garnitura merge perfect un orez chinezesc dar, dupa gust, puteti sa asociati preparatul cu cartofi fierti, piure sau chiar prajiti, legume sotate.

Nu mancam foarte des aripioare, dar recunosc ca mie imi plac. Pe blog gasiti mai multe retete, asa ca daca vreti sa va inspirati apasati pe titlurile retelor de mai jos:

Cand veti manca aceste aripioare de pui in marina de soia va invit sa nu luati furculita si cutitul la masa. Nu exista placere mai mare decat sa le mananc cu mana si nu imi pasa ca ma murdaresc pe degete. Chiar si codul manierelor spune ca puiul care contine os poate fi mancat cu mana.

Si nu cred ca pentru aceasta reteta aveti nevoie de un plating special. Puteti pune toate aripioarele intr-un bol mare, iar garnitura in lt bol si fiecare isi ia in farfurie cat doreste.

Nu va mai retin acum si va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru aripioare de pui in marinata cu soia. 

INGREDIENTE:

16 aripioare de pui

20 ml sos de soia

100 g miere de albine

3 catei de usturoi – pisati

1 lingurita ghimbir ras

15 ml suc lamaie

30 ml otet de orez

piper proaspat macinat

ulei

PREPARARE:

Am maestecat intr-un bol sosul de soia cu miere, otet, suc de lamaie, usturoi pisat, ghimbir ras si piper proaspat macinat.

aripi-de-pui-marinate-in-sos-cu-usturoi-si-miere-1

Am taiat aripioarele in jumatate, apoi le-am pus in sosul de mai sus.

aripi-de-pui-marinate-in-sos-cu-usturoi-si-miere-2

Le-am mutat intr-o punga care se inchide ermetic, am turnat sosul peste ele si le -am pous in frigider pentru min. 4 ore ore (cel mai bine peste noapte).

aripi-de-pui-marinate-in-sos-cu-usturoi-si-miere-3

Dupa ce au in frigider timpul minim necesar marinarii, le-am pus intr-un vas termortezistent si le-am stropit cu ulei.

aripi-de-pui-marinate-in-sos-cu-usturoi-si-miere-4

Am pus vasul la cuptorul preincalzit la 200°C pentru 30 minute si am avut grija sa le intorc dupa 15 minute. In acest timp am fiert sosul/marinata in jur de 4 minute. Dupa 30 minute de copt aripioarele de pui le-am stropit cu jumatate din marinata fiarta si le-am pus iar in cuptor pentru inca 10-15 minute – in functie de puterea cuptorului este posibil sa fie gata in 30 minute (caz in care le mai lasam doar 5 minute cu sosul in cuptor).

aripi-de-pui-marinate-in-sos-cu-usturoi-si-miere-5

Cand aripioarele de pui devin crocant aurii vom sti ca sunt gata.

Noi le-am mancat imediat adaugand putin sos peste ele. Garnitura am avut orez simplu, dar daca vreti puteti pregati orez simplu chinezesc sau orez chinezesc prajit cu oua si legume.

Fiul meu mi-a cerut uneori langa aceste aripioare cartofi prajiti sau piure de cartofi.

aripi-de-pui-marinate-in-sos-cu-usturoi-si-miere

Pofta buna!

Ma gasiti si pe Instagram daca apasati aici.

Pagina mea de  Facebook  este  aici.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de You Tube.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. E senzațională această reteta!!! 😋De câte ori o fac e sărbătoare în familie. 🥳 Mulțumesc, Diva inspirata! ❤️

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *