Salata de cartofi noi cu maioneza si hrean

5 iunie 2014Diva in Bucatarie

Salata de cartofi noi cu maioneza si hrean. O salata de cartofi noi, cu maioneza si hrean este ceea ce am ales azi pentru cina.

O salata de cartofi noi, cu maioneza si hrean este ceea ce am ales azi pentru cina.

Noua ne plac cartofii noi si profitam de sezonul acestora gatindu-i cat mai divers.

Salata de cartofi noi poate fi mancata pe post de garnitura langa o friptura de pui, porc sau vita, dar merge foarte bine si langa peste sau poate fi consumata simpla, ca atare.

Pregatirea cartofilor noi este mult mai usoara si mai rapida.

Acestia sunt recoltati inainte sa ajunga la maturitate. Pot avea marimi foarte mici, dar si cei mari intra in aceasta categorie.

In momentul in care sunt culesi nu au amidon, dar acesta se formeaza dupa recoltare.

Se pot gati oricum va place: fierti, la abur, prajiti, la gratar sau la cuptor.

Pe blog gasesti mai multe retete de cartofii pregatiti la cuptor, salate, dar ar fi pacat sa nu incercati supa groasa de cartofi noi (reteta este aici).

Cu un bol de cartofi in brate, la o poveste si un pahar de vin, seara incepe frumos. Asta va doresc si voua!

salata-de-cartofi-noi-cu-sos-de-maioneza-si-hrean

Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru salata de cartofi noi cu maioneza si hrean:

INGREDIENTE:

(pentru 4 persoane)

800 g cartofi noi – mai mari- fierti in coaja

1/2 legatura marar

5-6 ridichi

3 castraveti de vara

3 cepe verzi

cateva frunze de salata verde (6-8 buc)

3-4 linguri cu maioneza

1 lingura hrean ras

sare

piper proaspat macinat

4 oua fierte tari – pentru servit

PREPARARE:

Curatam cartofii, apoi ii feliem sau ii taiem cuburi (dupa preferinte). Adaugam sare, piper, mararul tocat, maioneza si hrean.

salata-de-cartofi-noi-cu-sos-de-maioneza-si-hrean-1

Amestecam usor, apoi adaugam ridichile, castravetii, ceapa verde si frunzele de salata rupte sau taiate marunt.

salata-de-cartofi-noi-cu-sos-de-maioneza-si-hrean-2

Amestecam usor pana se omogenizeaza compozitia. Impartim salata in castroane, adaugam la fiecare portie cate un ou fiert feliat si servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *