RETETE RECENTE

PUI AROMAT PE STICLA

April 6, 2014 | CATEGORIA

pui-pe-sticla

INGREDIENTE:

1 pui mic-mediu
3 linguri unt
1 lingurita cimbru uscat
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie
sare
piper
boia dulce de ardei
ulei
3 linguri vin alb
3 catei mari de usturoi
pe post de garnitura legume diverse: cartofi, ciuperci, morcovi

PREPARARE:

Ungem puiul cu sare si piper. Dezlipim usor pielea si introducem unt aromar u cimbru si coaja de lamaie, apoi il ungem si la exterior cu acesta. presaram putina boia de ardei dulce.
Il punem pe o sticla invlita cu hartie de copt (nu se va lipi de aceasta cand este gata) si umpluta cu apa. Aezam puiul intr-o tava in care am pregatit diverse legume pe care le vom servi pe post de garnitura.

pui-pe-sticla-1

Acoperim totul cu folie de staniol si il coacem in cuptorul preincalzit la 200°C timp de o ora.

Dupa acest interval probam daca este copt intepandu-l cu un bat de frigaruie. Daca este facut scoatem folia si il lasam sa rumeneasca, ungandu-l din cand in cand cu uleiul din tava.

pui-pe-sticla-2

O reteta simpla si gustoasa.

Pofta buna!

Comentarii

  • Ce bunatate de pui!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • gabriela

    Acoperim toata tava cu folie? Cat timp?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *