google plus pinterest twitter

ADS 1 code

COZONAC DE POST CU RAHAT

21 Mar 2014

cozonac-de-post

INGREDIENTE:

500 g faina
30 g drojdie proaspata
1 lingurita coaja rasa de portocale
50 ml ulei caldut
200 ml apa calduta
50 ml suc portocale
150 g zahar
1 lingurita esenta de vanilie
1 praf sare

Pentru umplutura:
250 g rahat
2 linguri merisoare

PREPARARE:

Punem faina intr-un bol. Punem drojdia la dizoilvat intr-o cana cu o lingurita zahar, una de faina si 50 ml apa calduta. O punem peste faina cand creste si sta sa iasa din cana.

cozonac-de-post-1

Adaugam restul de apa si sucul de portocale, coaja rasa de portocale, esenta de vanilie si incepem sa framantam.

cozonac-de-post-2

La final adaugam un praf de sare si uleiul. Lasam apoi aluatul acoperit cu un prosop intr-un loc caldut pana isi dubleaza volumul.
Presaram putina faina pe masa de lucru si pe aluat, apoi il intindem.

cozonac-de-post-3

Punem bucatile de rahat si merisoarele peste aluat, apoi rulam si punem cozonacul intr-o tava tapetata.

cozonac-de-post-4

Il mai lasam 30 minute sa creasca in forma, apoi il coacem la 180°C timp de 45-55 minute (pana trece testul cu scobitoarea). Il scoatem si il lasam sa se raceasca pe un gratar. Il putem pudra cu zahar sau realizam o glazura din zahar.

cozonac-de-post-5

Dupa ce s-a racit il feliem si servim.
Pofta buna!

Printeaza Printeaza
cozonac-de-post

4 Comentarii

  1. Ce pufos ti-a iesit…Asa imi plac cozonacii, sa fie pufosi :)

    1. diva in bucatarie says:

      😉

  2. Simona says:

    Ce pufos a iesit!!

    1. diva in bucatarie says:

      :)

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner