Tocanita de cartofi cu afumatura si carnati

12 februarie 2014Diva in Bucatarie

Tocanita de cartofi cu afumatura si carnati. O tacanita cu cartofi si afumatura nu poate fi decat gustoasa, asa ca am pus ce am gasit prin frigider si a iesit un lucru foarte bun.

O tacanita cu cartofi si afumatura nu poate fi decat gustoasa, asa ca am pus ce am gasit prin frigider si a iesit un lucru foarte bun.

NGREDIENTE

1 kg cartofi
3 carnati afumati
1 scarita de porc afumata – mica
1 morcov mediu ras
1/2 ardei gras rosu tocat foarte mic
1 ceapa mare
1 ceasca suc de rosii
1/2 ceasca vin alb
3 catei usturoi zdrobiti
5-6 boabe piper
sare
2 linguri ulei
1 buchetel cimbru proaspat (1/2 lingurita uscat)
1 buchetel de patrunjel

PREPARARE:

Pentru inceput curatam cartofii de coaja si ii taiem in cuburi mai mari, apoi ii punem la fiert in apa cu sare. Tocam ceapa marunt si o calim impreuna cu morcovul ras, ardeiul tocat si scarita taiata felii.

tocanita-de-cartofi-cu-afumatura-si-carnati-1

Adaugam si carnatii feliati si calim 1-2 minute. Stingem ci vin alb si lasam pe foc pana se evapora lichidul.

tocanita-de-cartofi-cu-afumatura-si-carnati-2

Punem apoi totul peste cartofi, impreuna cu sucul de rosii, cimbrul, boabele de piper, sare si usturoiul zdrobit. Mai fierbem inca 5 minute, apoi mutam totul intr-un vas termorezistent.

tocanita-de-cartofi-cu-carnati-si-afumatura-3

Tinem tocanita 30 de minute acoperita, apoi alte 15-20 minute cara capac.

tocanita-de-cartofi-cu-carnati-si-afumatura-4

Tocam patrunjelul verde si il adaugam in tocanita sau doar in momentul in care servim.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *