Inchide

RETETE RECENTE

TARTA CU CARTOFI SI CARNATI PICANTI

January 23, 2014 | CATEGORIA

tarta-cu-cartofi-si-carnati-picanti--0

tarta-cu-cartofi-si-carnati-picanti--00

Tartele sarate sunt perfecte in orice ocazie: de la o simpla cina in familie, pana la mesele festive sau alte petreceri. Tarta aceasta se pregateste usor si este foarte gustoasa. Pe vremuri obisnuiam sa imi iau la birou o felie de tarta – era perfecta si a doua zi!

INGREDIENTE:

Pentru blat:
200 g faina
10 g drojdie proaspata
2-3 linguri de lapte
1 galbenus de ou si 1 ou intreg
50 g unt topit
1 lingurita rasa de sare
piper dupa gust

Pentru umplutura:
270 g cartofi fierti in coaja
1 ceapa medie
50 ml apa
2 linguri vin
120 g cascaval ras
3 oua
2 linguri varfuite cu smantana
sare
piper
1 praf nucsoara
120 g carnat picant

PREPARARE:

Pentru a prepara blatul amestecam toate ingredientele, apoi il lasam sa creasca la loc cald. Dupa ce creste aluatul, il intindem, il punem in forma de tarta si il intepam cu furculita.

tarta-cu-cartofi-si-carnati-picanti-1

Calim ceapa taiata julien, apoi stingem cu apa si vin si lasam la foc mic pana se evapora lichidul.

tarta-cu-cartofi-si-carnati-picanti-2

Amestecam intr-un bol ouale, cascavalul ras, ceapa calita, sare, piper, un praf nucsoara si smantana.

tarta-cu-cartofi-si-carnati-picanti-3

Punem peste blat felii de cartofi. Turnam compozitia de branza si oua peste cartofi.

tarta-cu-carnati-si-cartofi-04-05

Aranjam feliile de carnat, apoi coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180Β°C timp de 45 minute avand grija ca in momentul in care s-au rumenit carnatii sa acoperim tarta cu o folie de staniol.

Simplu, usor de pregatit si gustos!

Pofta buna!

Comentarii

  • Tartele chiar sunt bune in orice ocazie si imi plac ca “suporta” combinatii de tot felul!

    • diva in bucatarie

      πŸ˜‰

  • DiaMar bucataria galbena

    Super tarta!

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Eu sunt fan tarte si nu refuz o feliuta;) Mmm, tare apetisanta!Pupici!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Licuta!

  • Cat de buna si cat de bine arata!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mary!

  • Cred ca-i tare buna!!!

    • diva in bucatarie

      Sa stii ca este buna!!!

  • catalina

    Cartofii sunt fierti inainte sau ii punem cruzi? πŸ™‚

    • diva in bucatarie

      Ii fierbi inainte, asa cum am specificat la ingrediente. πŸ˜‰

  • Oana

    Hmm ce bine arata!!! Cred ca si gustul e pe masura. Multumim pentru toate retetele!

  • Arata si suna minunat! O sa o fac si eu, dar cu Chorizo de la Cris-Tim, ca tot avem. πŸ˜›

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *