google plus pinterest twitter

ADS 1 code

TARTA CU CARTOFI SI CARNATI PICANTI

23 Jan 2014

tarta-cu-cartofi-si-carnati-picanti--0

tarta-cu-cartofi-si-carnati-picanti--00

Tartele sarate sunt perfecte in orice ocazie: de la o simpla cina in familie, pana la mesele festive sau alte petreceri. Tarta aceasta se pregateste usor si este foarte gustoasa. Pe vremuri obisnuiam sa imi iau la birou o felie de tarta – era perfecta si a doua zi!

INGREDIENTE:

Pentru blat:
200 g faina
10 g drojdie proaspata
2-3 linguri de lapte
1 galbenus de ou si 1 ou intreg
50 g unt topit
1 lingurita rasa de sare
piper dupa gust

Pentru umplutura:
270 g cartofi fierti in coaja
1 ceapa medie
50 ml apa
2 linguri vin
120 g cascaval ras
3 oua
2 linguri varfuite cu smantana
sare
piper
1 praf nucsoara
120 g carnat picant

PREPARARE:

Pentru a prepara blatul amestecam toate ingredientele, apoi il lasam sa creasca la loc cald. Dupa ce creste aluatul, il intindem, il punem in forma de tarta si il intepam cu furculita.

tarta-cu-cartofi-si-carnati-picanti-1

Calim ceapa taiata julien, apoi stingem cu apa si vin si lasam la foc mic pana se evapora lichidul.

tarta-cu-cartofi-si-carnati-picanti-2

Amestecam intr-un bol ouale, cascavalul ras, ceapa calita, sare, piper, un praf nucsoara si smantana.

tarta-cu-cartofi-si-carnati-picanti-3

Punem peste blat felii de cartofi. Turnam compozitia de branza si oua peste cartofi.

tarta-cu-carnati-si-cartofi-04-05

Aranjam feliile de carnat, apoi coacem tarta in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute avand grija ca in momentul in care s-au rumenit carnatii sa acoperim tarta cu o folie de staniol.

Simplu, usor de pregatit si gustos!

Pofta buna!

15 Comentarii

  1. TeoBucatar says:

    Tartele chiar sunt bune in orice ocazie si imi plac ca “suporta” combinatii de tot felul!

    1. diva in bucatarie says:

      😉

  2. DiaMar bucataria galbena says:

    Super tarta!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc!

  3. Licuta Marin says:

    Eu sunt fan tarte si nu refuz o feliuta;) Mmm, tare apetisanta!Pupici!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Licuta!

  4. Mary says:

    Cat de buna si cat de bine arata!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Mary!

  5. Simona says:

    Cred ca-i tare buna!!!

    1. diva in bucatarie says:

      Sa stii ca este buna!!!

  6. catalina says:

    Cartofii sunt fierti inainte sau ii punem cruzi? 🙂

    1. diva in bucatarie says:

      Ii fierbi inainte, asa cum am specificat la ingrediente. 😉

  7. Oana says:

    Hmm ce bine arata!!! Cred ca si gustul e pe masura. Multumim pentru toate retetele!

  8. Corina says:

    Arata si suna minunat! O sa o fac si eu, dar cu Chorizo de la Cris-Tim, ca tot avem. 😛

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner