Ciorba de varza acra cu carne de vitel si afumatura

13 ianuarie 2014Diva in Bucatarie

Ciorba de varza acra cu carne de vitel si afumatura.

Ciorba de varza acra cu carne este reteta autentic romaneasca, cu un gust deosebit.

Acel ceva „special” ce a dus la gustul ei deosebit au fost legumele folosite, acestea avand grija sa completeze aroma și gustul.  ciorba-cu-varza-acra,-carne-de-vitel-si-afumatura-00

In plus, multitudinea de culori nu poate decat sa ne faca mancarea mult mai apetisanta.

INGREDIENTE:

400 g carne de vitel
200 g oase afumate
3 cepe medii
2 morcovi medii
1/2 ardei gras verde
1 felie telina
1 ardei kapia rosu
1/2 gulie
350-400 g varza acra
400 g pulpa de rosii
200 ml zeama de varza acra
2 crengute cimbru
cateva frunze de leustean
2 linguri ulei
1.6 – 1.8 l apa/supa de vita

PREPARARE:

Spalam bine varza murata, o tocam si o punem intr-un vas cu apa pentru a scoate o parte din sarea pe care o contine. Punem la fiert carnea de vitel cu 2 cepe medii, 1 morcov, gulia, 1 felie de telina si 1/2 ardei gras.

ciorba-cu-varza-acra,-carne-de-vitel-si-afumatura-1

Luam spuma de cate ori va fi nevoie. Calim in foarte putin ulei 1 ceapa tocata marunt cu un morcov ras, ardeiul kapia dat prin razatoarea mica si oasele afumate.

ciorba-cu-varza-acra,-carne-de-vitel-si-afumatura-2

Cand carnea de vitel este aproape fiarta adaugam ceapa, morcovul si afumatura calite si lasam sa fiarba impreuna pana se fierbe bine carnea.

ciorba-cu-varza-acra,-carne-de-vitel-si-afumatura-3

Adaugam varza murata, si pulpa de rosii tocata si crengutele de cimbru si lasam sa fiarba in jur de 10 minute.

ciorba-cu-varza-acra,-carne-de-vitel-si-afumatura-4

Dupa acest interval adaugam zeama de varza acra (fiarta in prealabil si strecurata) si mai lasam sa fiarba inca 5 minute.

Servim ciorba de varza acra cu carne de vitel si afumatura fierbinte, adaugand (dupa gust) smantana.

ciorba-cu-varza-acra,-carne-de-vitel-si-afumatura-00

Pofta buna!

 

ciorba de varza acra sanda suciu, reteta diva in bucatarie

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *