Non plus ultra

4 ianuarie 2014Diva in Bucatarie

Non plus ultra. Cred ca multi dintre noi au incercat aceste mici dulcegarii. Mama prietenei mele ne facea cand eram mici si in cateva minute platoul era gata. Cine ar fi rezistat?

Cred ca multi dintre noi au incercat aceste mici dulcegarii. Mama prietenei mele ne facea cand eram mici si in cateva minute platoul era gata. Cine ar fi rezistat?

INGREDIENTE:
(pentru aprox 30 buc. cu diametrul de 4 cm)

280 g faina
100 g zahar pudra
1 pachet zahar vanilat
250 g unt
3 oua -separam albusurile de galbenusuri
280 g zahar tos
gem

PREPARARE:

Amestecam faina cu zaharul pudra si zaharul vanilat si untul taiat cuburi mici. Adaugam cele 3 galbenusuri si framantam aluatul pana devine neted. Il dam la rece minim 30 minute, apoi il intindem intr-o foaie cu o grosime de maxim 3 mm. Decupam cu o forma de biscuiti si punem in tava tapetata cu hartie de copt – trebuie sa obtinem numar par de biscuiti pentru a-i putea grupa in perechi. Pe fiecare biscuite punem cu un posh albusurile batute spuma foarte tare ca pentru bezea cu 280 g zahar.

non-plus-ultra-1

Coacem timp de 20-25 minute in cuptorul preincalzit la 160°C, apoi le scoatem si le lasam sa se raceasca – daca beazeaua isi schimba culoarea coacem cu usa cuptorului intredeschisa. Incalzim gemul la microunde 30-40 secunde, apoi punem pe jumatate din biscuiti un strat subtire de gem. Lipim cate 2 bucati in pereche.

non-plus-ultra-2

Un deliciu ce nu poate fi refuzat!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Trebuia să ducem la ceva banchet de sfârșit de clasa a patra fiecare ceva prăji. Eu am dus o cutie plină de non-plus-ultra și s-a golit în 20 de minute toată. Sunt delicioase!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *