RETETE RECENTE

KAISERSCHMARRN CU DOVLEAC

December 9, 2013 | CATEGORIA

Kaiserschmarrn-cu-dovleac

Mi-a ramas dovleac mult de la dovlecii pregatiti pe post de decor de Halloween, asa ca am pregatit aceste clatite kaiserschmarrn folosind piure din dovleac. Sunt perfecte pe post de mic dejun!

INGREDIENTE:
(pentru 2 portii)

2 oua
120 g piure dovleac
2 linguri de zahar
1 praf de sare
70 g faina
1/4 lingurita praf de copt
1 lingurita smantana
30 g stafide
1 lingura coniac
25 g unt
1 praf scortisoara

Pentru servit:
Sirop de artar

PREPARARE:

Separam ouale. Mixam galbenusurile cu smantana, zahar, un praf de sare, apoi adaugam pireul de dovleac.

Kaiserschmarrn-cu-dovleac-1

Incorporam faina amestecata cu praful de copt si un praf de scortisoara si amestecam pana se omogenizeaza, apoi punem 1 lingura din albusurile batute spuma tare, o amestecam pana devine compozitia mai moale. Restul albusului il incorporam amestecand usor cu o spatula.

Kaiserschmarrn-cu-dovleac-2

Adaugam 3/4 din stafidele inmuiate in coniac. Topim untul intr-o tigaie. Turnam aluatul si avem grija sa il rumenim pe ambele parti. Pentru a-l rumeni si pe partea cealalta rupem bucati din aluat in tigaie si le intoarcem. Cand s-au rumenit uniform, pe ambele parti, luam tigaia de pe foc.

Kaiserschmarrn-cu-dovleac-3

Presaram restul de stafide, turnam sirop de artar peste ele si servim.

Kaiserschmarrn-cu-dovleac-0

Pofta buna!

Reteta poate fi citita si pe icook.to

Comentarii

  • DiaMar bucataria galbena

    Trebuie degustate musai!

    • diva in bucatarie

      Te invit!

  • Valti

    O idee interesanta, super!

    • diva in bucatarie

      😉

  • Interesanta idee, si-s tare curioasa de gust. Eu am bagat la congelator din dovlecii productie proprie 🙂

    • diva in bucatarie

      Just try it!

  • Eu recunosc ca sunt un mare fan al acestui desert. Cu dovleac nu am incercat dar sunt sigura ca este delicios! Te pup!

    • diva in bucatarie

      Te pup, Anca!

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *