Tort foret noire

7 decembrie 2013Diva in Bucatarie

Tort foret noire. Este cea mai rapida reteta de tort, dar trebuie pregatita cu frisca naturala altfel farmecul retetei se pierde, iar gustul nu este ceea ce ne dorim de la un asemenea tort.

tort-foret-noire-felie

Este cea mai rapida reteta de tort, dar trebuie pregatita cu frisca naturala altfel farmecul retetei se pierde, iar gustul nu este ceea ce ne dorim de la un asemenea tort.
Eu am folosit visine din compot, insa data viitoare il voi pregati cu cele din visinata cu putin egoism din partea mea (sa fie un tort doar pentru adulti).

INGREDIENTE:

Pentru blat:
5 oua
150 g zahar
2 linguri apa calda
100 g faina
50 g amidon
3 linguri cacao
1/2 lingurita praf de copt
1 praf de sare

Pentru crema si decor:
1 borcan compot de visine (350g)
30 g amidon
12 linguri visinata
25 g zahar
700 g frisca
2 plicuri intaritor de frisca
2 plicuri zahar vanilat
1 lingura zahar pudra
100 g fulgi de ciocolata

PREPARARE:

Pregatim pandispanul pentru inceput. Mixam ouale cu zaharul si 2 linguri apa calda 10 minute. Incorporam faina amestecata cu amidon, cacao, praf de copt si un praf de sare.

tort-foret-noire-1

Turnam aluatul in forma cu diamtrul de 26 cm si coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 30 minute. Cand trece testul cu scobitoarea il scoatem si il lasam la racit minim 2 ore.
Pentru a realiza crema scurgem visinele si pastram sucul compotului. Punem separat 13 visine pentru decor. Dizolvam amidonul in 2 linguri de compot si 3 linguri de visinata. Punem la fiert 200 ml compot si 25 g zahar. Adaugam amidonul dizolvat si mai lasam sa fiarba 2-3 clocote, apoi luam de pe foc. Punem visinele scurse in aceasta compozitie si amestecam.

tort-foret-noire-2

Inainte sa punem blatul pe platou avem grija sa acoperim marginile. La final blatul va fi curat si nu suntem stresati de aspect. Pregatim pentru insiropatul tortului 10 linguri compot si 6 linguri visinata. Taiem pandispanul in jumatate si insiropam cele doua blaturi rezultate. Batem brisca cu zahar vanila, zahar pudrat si intaritor. Punem un strat de frisca pe primul blat, apoi aranjam visinele.

tort-foret-noire-3

Acoperim cu un alt strat de frisca, punem al doilea blat peste frisca si acoperim totul cu frisca, avand grija sa pastram frisca pentru decorul final. Ornam cu fulgi de ciocolata pe margine si deasupra.

tort-foret-noire-4

In final cu ajutorul unui sprit realizam 13 rozete (una in mijloc), punem visinele in mijlocul fiecareia si tortul este gata!
Nu-i asa ca este simplu?

Spor la pregatiri va doresc!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Este simplu dar in acelasi timp f delicat de facut daca nu urmezi pasii cum trbuie dai totul peste cap ,dar la final ai castigat de doua ori: aspectul absolut minunat si gustul dulce acrisor senzational!! Iti multumim pt retetele tale, pupici

  2. Ce se întâmplă cu crema obținută din compotul de vișine?
    În momentul în care scoatem vișinele fierte în compoziție nu rămâne cremă în vas?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *