Prajitura cartof de cacao

3 decembrie 2013Diva in Bucatarie

Prajitura cartof de cacao. Amestecam intr-un bol biscuitii macinati, nuca tocata si coaja de portocala.

O prajitura simpla, gustoasa si de post, pe care o pregateam cand eram copil. Adoram sa ma joc cu biscuitii si sa imi modelez „cartofii”. Acum e randul baiatului meu sa se joace si sa isi pregateasca singur desertul.

INGREDIENTE:
(pentru 9-12 bucati)

250 g biscuiti macinati
100 g nuci tocata fin
100 g zhar
1 ceasca apa
2 linguri cafea
1 lingura rase cacao
1/2 fiola esenta de rom
1 lingurita coaja rasa de portocale

Pentru topping:
2 linguri cacao
1 lingura zahar pudra

PREPARARE:

Amestecam intr-un bol biscuitii macinati, nuca tocata si coaja de portocala.

prajitura-cartof-de-cacao-1

Fierbem un sirop din apa, zahar, cafea si cacao. Cand se raceste il turnam peste biscuiti si amestecam pana se omogenizeza.

prajitura-cartof-de-cacao-2

Luam din compozitie si modelam intre maini cartofii, apoi ii tavalim prin cacao amestecata cu zahar pudra.

prajitura-cartof-de-cacao-3

La sfarsit am uns putin cartofii cu o pensula umezita cu apa doar pentru a arata mai bine.
Simplu si bun!
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *