Galuste de gris cu sos de cirese

17 noiembrie 2013Diva in Bucatarie

Galuste de gris cu sos de cirese. Galuste de gris cu sos de cirese – reteta simpla, rapida, usor de pregatit.

Galuste de gris cu sos de cirese – reteta simpla, rapida, usor de pregatit.

Reteta este perfecta atat pentru o gustare dulce, poate fi desert, dar se intampla sa inlocuiesc cina cu 3-4 galuste de gris cu sos de cirese.

Aceste galuste de gris mi le facea si mie bunica din partea tatalui in vacantele de vara.

galuste-de-gris-cu-sos-de-cirese

Copilului meu ii plac foarte mult aceste galuste de gris. I-a povestit si prietenului lui ce locuieste pe strada noastra, asa ca aceasta portie de galuste am facut-o acum pentru amandoi.

Am profitat de acest lucru pentru a face si poze, caci ma gandesc ca ar putea fi de ajutor si altor mamici ce vor sa isi rasfete copiii cu ceva bun, ieftin, usor si rapid de pregatit.

Reteta va poate inspira sa pregatiti si alte preparate asemanatoare:

Daca nu aveti compot de cirese puteti folosi unul de visine, prune, piersici sau caise.

Daca sunteti in sezonul cireselor faceti un compot proaspat. Daca vreti sa faceti compot de cirese pentru iarna atunci apasati aicica sa vedeti cum se face.

Mai multe retete cu cirese gasiti daca apasati aici.

Iata de ce aveti nevoie si modul de preparare pentru galuste de gris cu sos de cirese:

INGREDIENTE:
(pentru 12 bucati)

500 ml lapte
100 g gris
50 g zahar
1 praf de sare
2 galbenusuri
100 g unt
4 biscuiti (Petit Beurre sau digestivi)
1 borcan compot de cirese (400 ml)
1 lingura amidon
1 baton scortisoara
coaja rasa 1 lamaie
1 lingurita suc lamaie

PREPARARE:

Am pregatit grisul cu lapte pentru inceput. Am pus laptele la fiert, am adaugat zaharul si un praf de sare, apoi grisul in ploaie. Am amestecat pentru ca acesta sa nu se lipeasca de fundul cratitei.

Cand compozitia s-a ingrosat am luat oala de pe foc si am lasat-o sa se raceasca, dar nu de tot, pentru ca am adaugat galbenusurile cand era usor caldut.

galuste-de-gris-cu-sos-de-cirese-1

Am amestyecat pana s-a omogenizat compozitia.

Am macinat biscuitii si i-am prajim putin in 20 g unt, doar pana si-au schimbat putin culoarea.

galuste-de-gris-cu-sos-de-cirese-2

Am incins intr-o tigaie restul de unt.

Am luat cu o lingura umezita grisul amestecat cu oua. Am incercat sa ii dau o forma alungita inainte de a pune galusca la prajit in unt.

Am prajit galustele de gris uniform, apoi le-am scos si le-am pus peste biscuitii prajiti.

galuste-de-gris-cu-sos-de-cirese-3

Am tavalit bine galustele prin biscuiti, asa cum as fi facut si cu galustele cu prune.

galuste-de-gris-cu-sos-de-cirese-4

Am pregatit apoi sosul de cirese.

Am strecurat compotul, lasand fructele separat.

Am pus la fiert lichidul compotului cu scortisoara, sucul si coaja de lamaie. Am diszolvat amidonul cu 2 linguri de apa sil-am turnat peste sos.

Am continuat sa fierb pana cand sosul a capat consistenta, dar nu l-am lasat sa se ingroase caci prin racire se va ingrosa si mai mult. Am amestecat tot timpul in sos, cat timp s-a gatit cu amidonul pentru ca sa nu faca cocoloase.

Am mancat si eu 2 galustele de gris cu sos si cirese, baietii mancand cate 5 bucati de fiecare.

Sper sa va placa reteta mea si sa pregatiti si voi galuste de gris cu sos de cirese.

Va invit sa ma urmariti si pe canalul de YouTube. Nu uitati sa apasati pe clopotel ca sa fiti notificati cand postez o reteta noua.

Ma gasiti si pe Instagram – daca apasati aici. 

Va invit si in grupul Gatesc cu prietenii – Retete gustoase.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *