Orez cu rosii si ciuperci

15 noiembrie 2013Diva in Bucatarie

Orez cu rosii si ciuperci. Orezul cu rosii si ciuperci este una din retetele de pilaf potrivita pentru perioada postului, dar merge pregatit si pe post de garnitura langa peste sau carne.

Orezul cu rosii si ciuperci este una din retetele de pilaf potrivita pentru perioada postului, dar merge pregatit si pe post de garnitura langa peste sau carne.

INGREDIENTE:
(pentru 2-3 portii)

200 g orez
900 g rosii sau 500 g pulpa rosii
1 conserva ciuperci
700-800 ml supa legume/apa
1/2 legatura patrunjel verde
1 ceapa mare
2-3 linguri ulei
2 catei usturoi pisati
1 frunza dafin
sare
piper

PREPARARE:

Calim o ceapa, apoi adaugam ciupercile tocate marunt. Le calim impreuna in jur de 4 minute, apoi adaugam usturoiul pisat si patrunjelul verde tocat, asezonam cu sare si piper si mai tinem pe foc in jur de 30 secunde. Luam de pe foc si ne ocupam de rosii.

orez-cu-rosii-si-ciuperci-2

Oparim 900 g rosii, apoi le curatam de pielite. Daca nu avem rosii proaspete, folosim rosii din conserva. Tocam pulpa rosiilor cat mai fin, incercand sa eliminam semintele.

orez-cu-rosii-si-ciuperci-1

Pe fundul unui vas termorezistent punem un strat de pulpa de rosii, apoi unul de orez.

orez-cu-rosii-si-ciuperci-3

Peste acesta punem un strat de ciuperci apoi repetam operatiunea: rosii, orez, ciuperci, astfel incat sa terminam cu un strat de rosii. Vom adauga din cand in cand putina sare si piper. In al doilea strat de orez adaugam o funza de dafin.

orez-cu-rosii-si-ciuperci-4

Turnam peste orez la inceput 200 ml supa legume. Dam vasul in cuptorul preincalzit la 200°C, acoperindu-l in primele 15 minute cu un capac sau o folie de aluminiu. Dupa 10-15 minute adaugam inca 200 ml supa. Vom adauga 150-200 ml supa de fiecare data cand orezul absoarbe lichidul. Dupa 40-45 minute verificam daca orezul din ultimul strat este fiert (cel din straturile de jos va fi cu siguranta gata). Daca este nevoie mai adaugam supa/apa.

orez-cu-rosii-si-ciuperci-5

Servim orezul cu rosii si ciuperci imediat.
Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *