Vinete pane umplute cu ciuperci

28 octombrie 2013Diva in Bucatarie

Vinete pane umplute cu ciuperci. Vinete pane umplute, un fel de sandvis vegetarian, sunt excelente pentru o gustare calda, dar merg servite si pe post de cina.

Vinete pane umplute, un fel de sandvis vegetarian, sunt excelente pentru o gustare calda, dar merg servite si pe post de cina.

INGREDIENTE:

1 vanata medie
250-300 g ciuperci champignon
2 linguri parmezan ras fin
100 g cascaval ras
cateva fire de patrunjel verde
50 g unt
1 catel usturoi
sare
piper
1 praf boia de ardei picanta
faina
2 oua
pesmet
ulei pentru prajit

PREPARARE:

Taiem vanata felii de aproximativ 5-6 mm grosime. Le crestam cu un cutit, presaram sare si le lasam intr-o sita sa se scurga lichidul amar in jur de o ora.

vinete-pane-umplute-cu-ciuperci-1

In acest timp spalam ciupercile. Calim un catel de usturoi in unt topit si incins pana devine auriu, apoi calim ciupercile. La final condimentam cu sare si piper. Amestecam ciupercile calite cu cascaval ras, parmezan, patrunjel tocat, boia picanta si adaugam daca mai este nevoie sare si piper proaspat macinat.

vinete-pane-umplute-cu-ciuperci-2

Eliminam sarea din feliile de vinete spalandu-le, apoi le uscam. Grupam feliile cate doua astfel incat sa realizam un fel de sandiv din ele. Punem compozitia de cascaval cu ciuperci pe cate o felie de vanata din fiecare pereche.

vinete-pane-umplute-cu-ciuperci-3

Imediat ce realizam „sandvisul” de vinete cu ciuperci si cascaval il tavalim prin faina, apoi il dam prin ou batut si in final prin pesmet. Prajim in ulei bine incins, la foc mediu, apoi le punem pe servetele de bucatarie astfel incat sa fie absorbit excesul de ulei.

Servim cat este inca cald, cu o salata verde.

Pofta buna!

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *