Supa de pui cu ciuperci si orez

24 octombrie 2013Diva in Bucatarie

Supa de pui cu ciuperci si orez.

Supa asta merge la fix cu vremea rece! Este o surpriza placuta pentru papilele gustative, avand in vedere faptul ca ciupercile, smantana si puiul sunt una din combinatiile mele preferate.

INGREDIENTE:
(pentru 4 portii)

1 buc. piept de pui
2 morcovi de marime medie
1/4 radacina telina mare sau 1 buc. mica intreaga
1 ceapa mare
1/2 ardei gras verde
1 catel de usturoi
cateva boabe de piper
1 frunza dafin
4 ciuperci champignon mari
1 linguri ulei
1 lingura unt
3 linguri orez
3 linguri creme fraiche sau 150 ml smantana pentru gatit
1 ou
sare
1.6 l apa

PREPARARE:

Pentru inceput punem puiul la fiert in apa cu putina sare. Lasam sa fiarba in clocot aproximativ 5 minute, apoi punem legumele (cu exceptia ciupercilor), boabele de piper si frunza de dafin. Morcovul l-am taiat rondele, ardeiul cubulete mici, iar telina si ceapa le-am lasat intregi pentru ca le vom scoate din supa la final. Punem si 3 linguri de orez la fiert in alta oala.

supa-de-pui-cu-ciuperci-si-orez-1

Topim untul, adaugam uleiul si calim ciupercile.

supa-de-pui-cu-ciuperci-si-orez-2

Cand carnea si legumele s-au fiert scoatem carnea si o taiem felii apoi o punem iar in oala, adaugam ciupercile si fierbem la foc mic in jur de 3-5 minute. Batem oul cu smantana, adaugam un polonic de supa calda, apoi turnam compozitia in supa, amestecand continuu. Scoatem din supa telina si ceapa. Luam de pe foc, adaugam orezul fiert, gustam si potrivim de sare si piper.

supa-de-pui-cu-ciuperci-si-orez-3

O reteta simpla si gustoasa!

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *