Biscuiti alb-negru

22 octombrie 2013Diva in Bucatarie

Biscuiti alb-negru. Mixam pentru inceput untul cu zaharul. Adaugam apoi oul si esenta de vanilie si amestecam bine.

Biscuiti!!! Sau ceva de rontait in pauze, cand citesc, cand ma uit la televizor si de cele mai multe ori imi tin loc de mic dejun pe care il servesc in fuga… Mai exista persoane care au timp pentru un mic dejun linistit in timpul saptamanii? Chiar si lor le recomand sa sfarseasca masa cu un astfel de biscuite!

INGREDIENTE:

150 g unt
150 g zahar
1 ou
300 g faina
cateva picaturi esenta de vanilie
1 lingura praf de cacao neagra

PREPARARE:

Mixam pentru inceput untul cu zaharul. Adaugam apoi oul si esenta de vanilie si amestecam bine.

biscuiti-alb-negru-1

Incorporam apoi faina. Obtinem in final un aluat neted, care nu se lipeste de maini.

biscuiti-alb-negru-2

Cantarim aluatul obtinut si il impartim in doua jumatati egale. In una din acestea punem o lingura de cacao si amestecam bine in mana pana se omogenizeaza compozitia.
Bucata alba de aluat o modelam in forma de cilindru cu un diametru de 3-3.5 cm. Cea colorata cu cacao o intindem cu un sucitor (punem o folie alimentara peste aluat pentru a nu se lipi de sucitor) astfel incat sa obtinem un dreptunghi ce va imbraca aluatul alb. Invelim aluatul alb cu cel colorat.

biscuiti-alb-negru-3

Dam la frigider pentru o ora, apoi taiem rondele, le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt si le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 10-12 minute.
BISCUITI-ALB-NEGRU-4

Scoatem biscuitii copti si ii lasam sa se raceasca pe un gratar apoi putem sa ii servim.

BISCUITI-ALB-NEGRU-01

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. buna. si eu am o reteta asemanatoare, dar eu pun aluatul alb peste cel negru. rulez aluatul mai subtire. iasa biscutii in spirale, spectaculosi.

      1. am facut biscuitii, dar, in ciuda faptului ca am respectat reteta, mi-au iesit foarte, dar foarte tari. sunt gustosi, ce-i drept, dar iti cam rupi dintii in ei. ai vostri cum au iesit?

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *