Blat de tort din pandispan

3 octombrie 2013Diva in Bucatarie

Blat de tort din pandispan. Adaugam apoi uleiul, coaja rasa de lamaie/portocala si esenta de vanilie. Incoropram faina, apoi adaugam praful de copt stins cu 1 lingura suc lamaie.

Piesa de rezistenta a evenimentelor noastre este tortul. Iata cum il pregatesc eu si imi iese pufos si aromat. Avand in vedere faptul ca nu sunt experta in a decora un tort, nimeni nu baga de seama acest lucru in momentul in care ia prima lingurita. Blatul este moale, umed, crema delicioasa… Adica are tot ce ii trebuie! Poate parea mai simplu sa apelezi la un blat din comert, insa acesta este uscat si oricat sirop ii punem gustul ramane fad. Evident in criza de timp, apelam si la acesta, insa mai bine il pregatim in casa cu o zi inainte daca nu avem timp.

INGREDIENTE:
(pentru un blat de 26 cm)

6 oua
300 g zahar tos
300 g faina – trebuie sa fie bine cernuta
100 ml ulei
1 lingurita coaja rasa de lamaie sau portocala
1 lingurita esenta de vanilie

PREPARARE:

In primul rand pornim cuptorul la 180°. Pregatim boluri curate fara urma de grasime. Separam ouale cu grija, astfel incat sa nu ramana galbenus in albus. Incepem sa mixam albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul. Cand spuma este tare, ca pentru bezele, adaugam cate un galbenus si amestecam cu o lingura (un tel sau o spatula- orice avem la indemana) de sus in jos (in acest mod albusurile isi pastreaza consistenta iar blatul va fi pufos.

blat-de-tort-1

Adaugam apoi uleiul, coaja rasa de lamaie/portocala si esenta de vanilie. Incoropram faina, apoi adaugam praful de copt stins cu 1 lingura suc lamaie.

blat-de-tort-2

Turnam aluatul intr-o tava cu pereti detasabili cu diametrul de 24-26 cm, tapetata cu hartie de copt pe fund iar peretii cu ulei si faina. Coacem blatul de tort 40-45 minute sau pana trece testul scobitorii.

blat-de-tort-3

Scoatem blatul din forma si il lasm la racit pe un gratar. Il vom taia doar dupa ce s-a racit complet!

blat-de-tort-4

Sa aveti spor la gatit!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Ce reusit. Eu am o tava de care cam se prinde desi e mai nouta si trebuie sa folosesc hartie de copt si nu-mi place ca marginile blatului ies cu forme de hartie de copt. Trebuie sa-mi iau o tava mai ok si poate imi iese si mie asa perfect!

    1. Eu folosesc mereu hartie de copt pentru fundul tavii! O sa incerc sa iti trimit niste poze sa vezi cum poti sa nu mai ai formele ondulate de la hartia de copt!

    1. Putin sau s-a lasat mult? Daca este doar putin nu este o problema – in ultima poza vei observa ca si al meu este lasat cu aproximativ 1/2 cm in centru…

    2. In primele 15 minute dupa introducerea in cuptor nu deschideti usa astfel, la sfarsit, blatul nu se va mai lasa

  2. Mie nu imi iese niciodata drept, creste se bombeaza la mijloc si atunci cand il feliez nu ies straturile uniforme. Ce sa fac?

    1. Partea bombata se taie si se indeprteaza. Pentru a felia uniform exista in magazine un dispozitiv speial pentru taierea blaturilor. In cazul in care va este greu sa achizitionati unul puneti semne pe margine cu ajutorul scobitorilor, astfel incat sa taiati blaturi egale si uniforme. Si, nu in ultimul rand, folositi un cutit lung si foarte bine ascutit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *