RETETE RECENTE

PLACINTA “STRUDEL” CU DOVLEAC

September 20, 2013 | CATEGORIA

strudel-cu-dovleac-in-foi-de-placinta

INGREDIENTE:
(pentru 2 bucati – 20-24 felii)

2 kg dovleac placintar curatat de coaja si seminte
275 g zahar
1 plic zahat vanilat
1 lingurita scortisoara
75 g unt
5-6 linguri gris
1 pachet foi de placinta

Pentru uns foile:
50 g unt topit + 100 ml ulei

Pentru tapetare – optional:
zahar pudra

PREPARARE:

Taiem dovleacul in jumatate, apoi il curatam de seminte si coaja. Radem dovleacul prin razatoarea cu ochiuri mari, apoi il punem la calit intr-o cratita mai mare (la foc mediu) cu untul, zaharul, zaharul vanilat si scortisoara.

strudel-cu-dovleac-1

strudel-cu-dovleac-2

Dupa ce s-a topit zaharul si dovleacul s-a inmuiat il mai lasam pe foc in jur de 10 minute, cat sa se evapore macar o parte din lichid (in functie de cat de zemos este dovlecaul). Daca ne ramane mult lichid atunci il scurgem si lasam sa se raceasca.

Ungem 2 foi de placinta cu unt topit si ulei (doar cu ulei daca suntem in post).Punem un strat subtire de dovleac racit. Presaram putin gris peste acesta si acoperim cu un alt rand de doua foi unse. Dupa al treilea strat de dovleac presarat cu putin gris punem iar doua foi si rulam totul. Repetam operatiunea cu restul de dovleac si foi, astfel incat la final vom avea doua strudele. Le punem in tava tapetata apoi ungem cu unt topit si ulei.

strudel-cu-dovleac-04

Coacem placinta “strudel cu dovleac” in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 40-45 minute sau pana devin foile aurii si crocante.
Cand este gata o lasam sa se raceasca in tava, apoi o putem felia. Sincer eu nu am rabdare si mananc o felie cand este inca placinta “strudel” calda spre fierbinte…

Pudram cu zahar si servim.
Sa avem pofta!

Comentarii

  • DiaMar bucataria galbena

    Are o culoare si un miros si un gust de vis!Stiu asta sigur,sigur!
    Toate cele bune!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mihaela!

    • Cristina

      Ati incercat foietajul de la edenia?Este f bun !

  • Placinta cu dovleac este rasfatul toamnelor, cea prezentata in sectiune, care abunda de continutul auriu sunt sigura ca este delicioasa !!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Mirela!

  • Ii imaginez aromele din bucataria ta.. 🙂

    • diva in bucatarie

      hmmm! eu as vrea sa miroasa zilnic a scortisoara sau a ceva dulce si bun!

  • Dana

    Eu nu mananc placinta cu dovleac dar sotul meu o adora asa ca i-am facut aceasta reteta si i-a placut la nebunie. Cred ca pentru ca e diferita de cea clasica in care pui umplutura intre doua foi 🙂

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Dar nu aţi spus cum tăiaţi coaja dovleacului şi radeţi miezul având în vedere că dovleacul are o coajă f.f.f. tare?

    • diva in bucatarie

      Se taie dovleacul felii (asa cum tai un pepene), apoi scoti fructul si il razi.

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *