Baba ghanouj

19 septembrie 2013Diva in Bucatarie

Baba ghanouj. 4 linguri ulei de masline extra virgin (pastram 1 lingurita pentru decor)

Am profitat de faptul ca am copt multe vinete pentru zacusca si am pastrat 2 din ele pentru un aperitiv care imi place mult. Te duce cu gandul la salata de vinete, dar este vorba despre un alt gust! Iata cum pregatesc eu baba ghanouj:

INGREDIENTE:

2 vinete mari
4 linguri ulei de masline extra virgin (pastram 1 lingurita pentru decor)
2 lingurite melasa de rodie
1 ceapa tocata fin
1 lingurita suc lamaie
sare
piper
1 lingura cu varf patrunjel tocat

PREPARARE:

Coacem vinetele dupa posibilitati: la gratar, in cuptor sau pe flacara. Cuptorul este ultima optiune, vinete sunt fade si nu au gustul de afumatura specific acestui preparat.

baba-ghanouj-1

Le lasam sa se raceasca, le curatam de coaja si le punem in jur de o ora sa se scurga lichidul amar din ele ( pe plan inclinat treba se rezolva sigur).

baba-ghanouj-2

Amestecam vinetele tocate cu restul ingredientelor, pastrand putin ulei si patrunjel pentru decor. Servim baba ghnanouj cu lipii sau paine.
Simplu si bun!!!

baba-ghanouj-01

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *