RETETE RECENTE

BABA GHANOUJ

September 19, 2013 | CATEGORIA

baba-ghanouj

Am profitat de faptul ca am copt multe vinete pentru zacusca si am pastrat 2 din ele pentru un aperitiv care imi place mult. Te duce cu gandul la salata de vinete, dar este vorba despre un alt gust! Iata cum pregatesc eu baba ghanouj:

INGREDIENTE:

2 vinete mari
4 linguri ulei de masline extra virgin (pastram 1 lingurita pentru decor)
2 linguri pasta tahini (pasta de susan)
1 catel de usturoi zdrobit
2 linguri suc lamaie
sare
piper
1 lingura cu varf patrunjel tocat

PREPARARE:

Coacem vinetele dupa posibilitati: la gratar, in cuptor sau pe flacara.

baba-ghanouj-1

Le lasam sa se raceasca, le curatam de coaja si le punem in jur de o ora sa se scurga lichidul amar din ele ( pe plan inclinat treba se rezolva sigur).

baba-ghanouj-2

Amestecam vinetele tocate cu restul ingredientelor, pastrand putin ulei si patrunjel pentru decor. Servim baba ghnanouj cu lipii sau paine.
Simplu si bun!!!

baba-ghanouj-01

Pofta buna!

Comentarii

  • Mihaela

    Mmmm, delicios! Am mincat aceasta salata de vinete, arabeasca, ma bucur ca am acum reteta ! Mersi Diva in bucatarie 🙂

    • diva in bucatarie

      Cu drag!

  • O da,incredibil de buna salata asta.Eu mai combin vinetele coapte cu hummus-ul.Un deliciu! Pupici :*

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Flory!

  • O salata care-mi place mult.

    • diva in bucatarie

      🙂

  • DiaMar bucataria galbena

    Asa ceva nu se refuza niciodata!

    • diva in bucatarie

      TKS!

    • diva in bucatarie

      Eu o recomand!

  • Cred ca n-am mancat niciodata.. Trebuie sa caut pasta de susan.
    Pup

    • diva in bucatarie

      😉

  • BATE SAVETA

    Este delicioasa in special cu lipii facute in casa .Multumiri diva

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *