Preparatele standului culinar „divĂ in bucatĂrie” la electrolux taste festival

2 septembrie 2013Diva in Bucatarie

Preparatele standului culinar „divĂ in bucatĂrie” la electrolux taste festival. Un tort de ciocolata fara faiana, ca o negresa cu glazura de ciocolata, cu o textura si un gust absolut senzationale!

Provocarea lansata de Electrolux si Golin Harris in care ne imaginam cum ar fi sa am un stand la TASTE OF ROMA continua cu un exercitiu de imaginatie:” Ce fel de mancare sau ce preparate voi servi la standul meu culinar?”

Grea alegere!!!

In primul rand ar trebui stabilit daca va fi o demonstratie live de gatit, sau se vor servi doar produse deja pregatite. In prima varianta ar fi simplu daca as avea pe cineva care sa povesteasca in italiana tot ce se intampla, italiana nefiind tocmai punctul meu forte. In acest caz as alege sa pregatesc ceva rapid, nimeni nu are rabdare sa astepte in fata unui stand cum se coace o prajitura timp de 45-60 minute! Preparatul pe care l-as pregati „live” ar fi rondele de somon cu glazura si orez basmati, o reteta simpla, plina de arome si foarte apetisanta. Cuptoarele Electrolux vor fi vedete, atunci va fi scos somonul aburind din ele. Plitele isi vor face treba in acest timp pregatind garnitura din orez.

rondele-de-somon-glazurat-si-orez-basmati

Daca ar fi sa servesc produse pregatite in avans cu siguranta punctul meu forte ar fi prajiturile, iar alegerea pe care o fac nu este deloc intamplatoare: prajituri cu ciocolata, cele care pe care le doresti cand ai pofta de ceva dulce, cand ai o aniversare in familie, cand iti vin prietenii in vizita. Ei da, va fi acea prajitura care ramane intiparita bine in memorie si nu o poti uita prea curand. Cei care o vor degusta cu siguranta vor fi incantati de gust si textura, isi vor aminti ca au servit-o la TASTE FESTIVAL, in standul Electrolux – „DIVĂ IN BUCATĂRIE”. Nici alegerea acesteia nu este intamplatoarea, am avut ocazia sa o pregatesc live la o demonstratie Electrolux in magazinul Unirea sau la intalnirea cu cei de la Reader's Digest. In ambele locuri „tortul de ciocolata” a fost terminat inainte de a se raci, nu a ramas nici macar o urma din ceea ce fusese pus pe platou cu cateva minute inainte.

Iata reteta aleasa special pentru Taste Festival:

TORT DE CIOCOLATA

Un tort de ciocolata fara faiana, ca o negresa cu glazura de ciocolata, cu o textura si un gust absolut senzationale!

tort-ciocolataPassion4cooking-17

Pentru a pregati acest tort iata ce avem de facut:

INGREDIENTE:

120 g nuca macinata
100 g migdale macinate
100 g fulgi de migdale
100 g unt
150 g zahar
coaja rasa de la 1 portocala
4 oua
100 g ciocolata cu lapte
2 linguri cafea tare
2 lingurite pesmet sau 2 biscuiti macinati
1 plic praf de copt
150 g ciocolata
40 g unt
2 linguri lapte
ciocolata alba pentru decor

PREPARARE:

Batem untul cu zaharul pana devin spuma. Incorporam galbenusurile si coaja de portocale in crema de unt.
Topim in bain-marie ciocolata si incorporam cele 2 linguri de cafea expresso. La compozitia de unt si oua adaugam ciocolata topita, pesmetul, nucile si migdalele macinate, apoi praful de copt iar la sfarsit albusurile batute spuma tare si fulgii de migdale.

Punem aluatul in forma si il dam la cuptor pentru aproximativ 40 minute. Scoatem blatul din cuptor si il lasam sa se raceasca. Turnam peste blat restul de ciocolata topita si amestecata apoi cu lapte si unt. Pentru decor raschetam cu cutitul o ciocolata alba. Presaram ciocolata imediat peste cea abia intinsa pentru a se lipi de aceasta.

Sa va spun cat este de bun??? Cei care l-au incercat stiu deja acest lucru, iar cei ce nu facut-o inca le recomand sa-l incerce macar odata, pentru ca apoi veti deveni dependenti de aceasta dulcegarie!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Totul arata nemaipomenit,pestele si tortul.Spune-mi cum ai pregatit somonul,daca ai timp poate postezi si reteta asta.Te sarut, si abia astept urmatoarele tale surprize culinare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *