RETETE RECENTE

CHEESECAKE CU MURE

August 15, 2013 | CATEGORIA

cheesecake-cu-mure-01

cheesecake-cu-mure

INGREDIENTE:
(pentru forma cu diametru de 26 cm)

Pentru baza:
400 g biscuiti digestivi
100 g unt

Pentru crema de branza:
500 g ricotta
200 g crema de branza
200 ml frisca lichida
1/2 lingurita esenta de vanilie
150 g zahar pudra
15 g gelatina praf
200 g mure

Pentru topping:
150 g mure + 50 g pentru decor
3 linguri din crema de mai sus (finala)
30 g zahar pudra
5 g gelatina praf

PREPARARE:

Pregatim pentru inceput blatul amestecand biscuitii zdrobiti cu untul topit pana se omogenizeaza compozitia. Punem biscutii intr-o forma cu pereti detasabili. Dam forma la rece in jur de 20 minute, timp in care pregatim crema de branza.

cheesecake-cu-mure-1

Pentru a realiza crema de branza amestecam branzeturile cu zaharul pudra si esenta de vanilie, apoi cu frisca batuta. Pasam cu blenederul vertical fructele. Putem sa strecuram pentru a folosi doar sucul lor, sau le punem cu totul, in functie de gust. Adaugam gelatina pregatita conform instructiunilor de pe pachet.

cheesecake-cu-mure-2

Turnam compozitia peste blatul din biscuiti (pastram 3 linguri din aceasta), nivelam si dam la rece cat pregatim toppingul. Punem crema pastrata cu 150 g fructe pasate cu zahar, amestecam pana se omogenizeaza, adaugam 5 g gelatina, amestecam bine, apoi turnam peste crema de branza.  Instructiuni pentru gelatina: Gelatina se dizolva cu 2-3 linguri de apa, apoi o punem la baine-marie pana se dizolva complet (devine lichida)- in acest moment se ia de pe foc si se mixeaza rapid cu crema de branza.

Decoram cu fructe si dam tortul la rece peste noapte.

cheesecake-cu-mure-3

Simplu, rapid si delicios!

cheesecake-cu-mure-02

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Elegant si gustos !

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Vaaaaaaaaaaai cat de frumos arata! Vreau si eu o felie macar!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Micky!

  • Paicu Monica

    arata fenomenaaaal!! delicios!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Monica!

  • Mmm, ce bunatate ai facut!!!Yummy!Pup!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Licuta! Te pup!

  • ligia

    minunat am sa-l incerc si eu! 🙂

    • diva in bucatarie

      🙂

  • Cat de cremos!

    • diva in bucatarie

      <3

  • Corina

    Superb reteta..ca intotdeauna!
    O sa o incerc pentru ziua mamei mele. As avea o mica intrebare: cele 5 gde gelatina din topping se pun direct sau intai inmuiate si incalzite pe baie de apa?
    Multumesc :*

    • diva in bucatarie

      Inmuiate si incalzite in baie de apa

  • Ginuca

    Prezentarea e mai mult decat superlativ.
    Se poate realiza si cu mure congelate?
    O duminica frumoasa!!

    • diva in bucatarie

      Sigur! Maresti cu 2 g cantitatea de gelatina pentru interior si 2 g pentru exterior pentru ca murele din congelator vor avea mai multa apa.

  • Foarte bine arata

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • Waw, cum arata!! Am mure in congelator!!!

    • diva in bucatarie

      Incearca-l!!! Neaparat!

  • Ginuca

    Sambata care tocmai a trecut mi-am rasfatat familia cu acest desert de-a dreptul minunat.
    Aproape imposibil mi-a fost sa-l transfer din forma tapetata cu hartie de copt pe platoul de servit.
    O fi vreo tactica la mijloc…?

    • diva in bucatarie

      Eu il mut folosind 2 spatule lungi si late.

  • Ginuca

    multumesc pentru solutie…o colega imi spunea sa incerc sa tin blatul de biscuiti 10 min. la cuptor…o alta alternativa

  • Cristina

    Buna,am avut si eu aceeasi problema cu gelatina de la final:) am aflat din discutii,insa tot nu stiu ce fac cu cele 30 gr de zahar pudra
    Multumesc

    • diva in bucatarie

      Am completat instructiunile. Sper ca acum va fi mai usor.

  • Andreea

    Neaparat trebuie branza ricotta? Nu am putea inlocui cu altceva? Da-ti-mi o idee💋

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *