RETETE RECENTE

CHEC MARMORAT CU MURE

August 12, 2013 | CATEGORIA

chec-marmorat-cu-mure-0

Un chec frumos colorat, numai bun pentru petreceri. Nu-i asa ca fetitele adora movul? Atunci vor adora checul nu doar pentru gustul delicios, cat si pentru culoarea preferata.

INGREDIENTE:

4 oua (separam albusul de galbenus)
220 g zahar tos
1 praf de sare
1 plic praf de copt
200 g faina + 3 linguri faina
50 ml ulei
2 linguri apa rece
200 g mure
1 lingura suc lamaie
1/2 lingurita coaja rasa de lamaie

PREPARARE:

Pentru inceput batem albusurile cu un praf de sare, apoi adaugam treptat zaharul. Le batem pana devin spuma foarte tare, ca pentru bezele, apoi oprim mixerul si punem galbenusurile unul cate unul, apoi uleiul. Amestecam usor cu o lingura sau o spatula, de jos in sus. Incorporam apoi faina. Adaugam apa rece, coaja rasa de lamaie si praful de copt stins in sucul de lamaie.

chec-marmorat-cu-mure-1chec-marmorat-cu-mure-2

Spalam murele, apoi le pasam. Strecuram sucul si pulpa fructelor pasate, astfel incat in sita sa ramana semintele.

chec-marmorat-cu-mure-3

Luam aproximativ 1/4 din aluat si il amestecam cu sucul de mure, apoi incorporam 3 linguri de faina astfel incat cele doua compozitii sa aiba aceasi consistenta.
Punem un rand din aluatul alb, apoi punem aluatul mov. Acoprim cu aluatul alb, peste care punem iar un strat mov, si terminam cu cel alb.

chec-marmorat-cu-mure-4

Amestecam cu un cutit sau un bat de frigaruie pentru a crea efectul de marmorat. Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea daca este copt. In acest caz il scoatem si punem pe un gratar sa se raceasca, apoi il pudram cu zahar, il feliem si servim.

Pofta buna!

Comentarii

  • Se pare ca-n acest week-end am mers pe aceeasi idee de desert. Pup si o saptamana frumoasa!

    • diva in bucatarie

      DA!!!

  • Ce idee faina!!! Cu mure intregi mi-ar fi trecut prin cap, dar cu sirop de mure.. nu 🙂

    • diva in bucatarie

      Mi s-a parut mai dragut asa…

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *