Sos ragu cu carne de pui si porc

30 iulie 2013Diva in Bucatarie

Sos ragu cu carne de pui si porc. Sosul acesta il folosesc de multe ori pentru lasagna sau pur si simplu pentru spaghete. De obicei fac mai mult si congelez ce ramane, pentru ca ia ceva timp pregatirea lui.

Sosul acesta il folosesc de multe ori pentru lasagna sau pur si simplu pentru spaghete. De obicei fac mai mult si congelez ce ramane, pentru ca ia ceva timp pregatirea lui.

INGREDIENTE:

400 g carne tocata de pui
250 g carne de porc tocata
50 g bacon
200 g pulpa de rosii
200 ml suc de rosii gros (bulion)
1 morcov
1 ceapa
1 feliuta telina
100 ml vin alb sec
2-3 catei usturoi
1 frunza de dafin
50 g unt
sare
piper proaspat macinat
1 praf de cuisoare proaspat ras
1/4 lingurita oregano uscat
200-300 ml supa de pui
200 ml lapte

PREPARARE:

Curatam morcovul, telina si ceapa, le spalam. Radem morcovul (prin razatoarea cea mai fina), apoi tocam cubulete mici ceapa, telina si baconul. Topim untul intr-o tigaie. Cand acesta incepe sa sfaraie adaugam legumele rase si baconul pentru a le cali la foc mic pana se inmoaie, apoi punem usturoiul zdrobit si lasam cateva secunde sa se caleasca. Adaugam cele doua tipuri de carne, praful de cuisoare, oregano si frunza de dafin. Condimentam cu sare si piper proaspat macinat si lasam pe foc, amestecand destul de des, pana cand carnea este bine rumenita si usor crocanta.

sos-ragu-din-pui-si-porc-1

Apoi turnam vinul si fierbem in jur de 10 minute, continuand sa amestecam constant. Dupa ce se evapora vinul adaugam pasta de tomate, pe care am dizolvat-o in 200 ml supa de vita fierbinte, pulpa de rosii si bulionul, amestecam, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic in jur de o ora si jumatate.

sos-ragu-din-pui-si-porc-2

Vom amesteca cat de des putem si eventual mai adauagam supa /apa daca se evapora lichidul prea repede. Spre sfarsit adaugam laptele si lasam sa fiarba pana scade compozitia.

După preparare sosul va trebui sa fie foarte scazut. Il servim cu tagliatelle sau spaghete, dar si la prepararea lasagna.

sos-ragu-din-pui-si-porc-3

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

    1. Laptele inmoaie aciditatea rosiilor. Daca nu iti place poti sa nu pui, dar sunt sigura ca daca vei incerca vei fi incantata de rezultat.

  1. Sosul acesta este unul din preferatele mele dar trebuie sa recunosc ca, desi l-am facut cu carne de rata, de vita, de porc sau peste, nu mi-a trecut prin cap ca as putea sa il fac si cu pui. Interesanta idee, Cristina. Thanks for sharing ;). Luna aceasta te astept cu drag la provocarea Dulce Romanie, o provocare de vara, de vacanta. Te pup. xoxo

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *