RETETE RECENTE

SOS RAGU CU CARNE DE PUI SI PORC

July 30, 2013 | CATEGORIA

sos-ragu-din-pui-si-porc-0

Sosul acesta il folosesc de multe ori pentru lasagna sau pur si simplu pentru spaghete. De obicei fac mai mult si congelez ce ramane, pentru ca ia ceva timp pregatirea lui.

INGREDIENTE:

400 g carne tocata de pui
250 g carne de porc tocata
50 g bacon
200 g pulpa de rosii
200 ml suc de rosii gros (bulion)
1 morcov
1 ceapa
1 feliuta telina
100 ml vin alb sec
2-3 catei usturoi
1 frunza de dafin
50 g unt
sare
piper proaspat macinat
1 praf de cuisoare proaspat ras
1/4 lingurita oregano uscat
200-300 ml supa de pui
200 ml lapte

PREPARARE:

Curatam morcovul, telina si ceapa, le spalam. Radem morcovul (prin razatoarea cea mai fina), apoi tocam cubulete mici ceapa, telina si baconul. Topim untul intr-o tigaie. Cand acesta incepe sa sfaraie adaugam legumele rase si baconul pentru a le cali la foc mic pana se inmoaie, apoi punem usturoiul zdrobit si lasam cateva secunde sa se caleasca. Adaugam cele doua tipuri de carne, praful de cuisoare, oregano si frunza de dafin. Condimentam cu sare si piper proaspat macinat si lasam pe foc, amestecand destul de des, pana cand carnea este bine rumenita si usor crocanta.

sos-ragu-din-pui-si-porc-1

Apoi turnam vinul si fierbem in jur de 10 minute, continuand sa amestecam constant. Dupa ce se evapora vinul adaugam pasta de tomate, pe care am dizolvat-o in 200 ml supa de vita fierbinte, pulpa de rosii si bulionul, amestecam, acoperim vasul cu un capac si lasam sa fiarba la foc mic in jur de o ora si jumatate.

sos-ragu-din-pui-si-porc-2

Vom amesteca cat de des putem si eventual mai adauagam supa /apa daca se evapora lichidul prea repede. Spre sfarsit adaugam laptele si lasam sa fiarba pana scade compozitia.

După preparare sosul va trebui sa fie foarte scazut. Il servim cu tagliatelle sau spaghete, dar si la prepararea lasagna.

sos-ragu-din-pui-si-porc-3

Pofta buna!

Comentarii

  • Ce bunatate! Arata minunat!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Laura!

  • Ti-a iesit grozav!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Rocsy!

  • Sosul asta e excelent si merge in multe combinatii!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Teo!

  • felicia

    de ce se pune si lapte ? eu nu pun !

    • diva in bucatarie

      Laptele inmoaie aciditatea rosiilor. Daca nu iti place poti sa nu pui, dar sunt sigura ca daca vei incerca vei fi incantata de rezultat.

  • Dea

    Excelent arata!!

    • diva in bucatarie

      Multumesc, Dea!

  • Valenti F.

    Super arata, dar nu se branzeste laptele cand il adaugam?

    • diva in bucatarie

      NU!!

  • Sosul acesta este unul din preferatele mele dar trebuie sa recunosc ca, desi l-am facut cu carne de rata, de vita, de porc sau peste, nu mi-a trecut prin cap ca as putea sa il fac si cu pui. Interesanta idee, Cristina. Thanks for sharing ;). Luna aceasta te astept cu drag la provocarea Dulce Romanie, o provocare de vara, de vacanta. Te pup. xoxo

    • diva in bucatarie

      Te pup, Diana!

  • Si mie imi place foarte tare! N-am pus pana acum lapte, dar voi incerca data viitoare.
    Pupici

    • diva in bucatarie

      iti recomand, sunt sigur ca o sa iti placa!

  • Oi pessoal, eu tenho um blog de culin

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *