Rulada foret noire

12 iulie 2013Diva in Bucatarie

Rulada foret noire. Punem visinele la fiert cu zahar si apa cat sa fie putin peste ele – pana se fierb fructele. Dupa ce am obtinut compotul de visine il luam de pe foc.

Simplu, usor, de efect: rulada foret noire! Un deliciu la puterea a doua, pe care vi-l recomand pentru orice zi in care ii rasfatam pe cei dragi cu ceva bun, perfecta pentru petreceri sau aniversari!

INGREDIENTE:

Pentru blat:
6 oua (separam albusul de galbenus)
6 linguri de zahar tos
1 plic zahar vanilat
1 praf de sare
3 linguri faina
1 lingurita amidon
3 linguri praf de cacao neagra

Pentru umplutura:
200 g visine – fara samburi
80 g zahar
1 lingura visinata
3 foi de gelatina
200 g frisca lichida

Pentru ornat:
200 ml frisca lichida
10-12 visine (proaspete sau din compot)
50 g ciocolata neagra – rasa

PREPARARE:

Pregatim blatul pentru inceput. Mixam albusurile cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat zaharul tos si cel vanilat. Cand albusurile devin o spuma tare ca pentru bezele adaugam galbenusurile unul cate unul, amestecand usor cu o spatula sau un tel, de jos in sus.

rulada-foret-noire-1

Incorporam apoi faina amestecata cu praful de cacao si amidon.

rulada-foret-noire-2

Turnam aluatul in tava cuptorului, tapetata cu hartie de copt. Coacem blatul in cuptorul preincalzit la 180°C in jur de 15 minute, apoi il scoatem si il rasturnam peste un prosop umed. Dezlipim hartia de copt si acoperim cu un alt prosop umed. Lasam blatul astfel in jur de o ora.
Punem visinele la fiert cu zahar si apa cat sa fie putin peste ele – pana se fierb fructele. Dupa ce am obtinut compotul de visine il luam de pe foc.

rulada-foret-noire-3

Punem 3 foi de gelatina la inmuiat. Dupa cateva minute punem intr-in castron visinele cu visinata si 50 ml suc din compot. Adaugam gelatina, amestecam bine pana se topeste, apoi lasam sa se raceasca complet. Batem intre timp frisca tare, dar nu foarte tare sa nu devina untoasa. Ungem blatul cu frisca, apoi punem 3 randuri de visine. Rulam blatul cu ajutorul prosopului, apoi o invelim in folie de staniol si o lasam peste noapte la rece (minim 5 ore).

rulada-foret-noire-4rulada-foret-noire-5

rulada-foret-noire-6

Dupa acest interval o decoram cu frisca batuta, ciocolata rasa si visine (pastrate din compotul amestecat cu visinata sau proaspete).

rulada-foret-noire-01

Sa aveti pofta!

Multumesc mult, Telibasa Eugen pentru pozele cu rulada pregatita dupa reteta de mai sus.

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Felicitari pentru toata munca de pe acest site!
    Cand folosim visine congelate cum procedam? Mai intai le decongelam, le lasam sa se scurga de zeama sau le punem asa congelate?
    Multumesc pt raspuns!

    Mai am o intrebare, am vrut sa ma abonez la un newslatter dar n-am gasit aceasta optiune pe acest site. Exista asa ceva? Unde e fereastra de abonare?

    1. Visinele se scurg, dar nu foarte tare… Nu am newsletter, cei care sunt fani facebook vad zilnic noile postari.

  2. Multumesc pt sfaturile date si aici si la … varza murata :).
    N-am cont de facebook dar voi intra regulat dupa linkul din favorite.

  3. Buna Cristina! Rulada este o minunatie, am facut-o sub forma de tort,este deosebita!Urmaresc tot ce apare pe FB la fel si Live-urile.Multe retete sunt deja preferatele familiei noastre,indiferent ca sunt din categoria mancarurilor gatite , a preparatelor dulci sau sarate.(nu mai dau aici exemple caci mi-ar trebui prea mult spatiu). Succes in continuare si felicitari pentru ceea ce faci!

  4. Buna ziua!!! Multumim pentru aceste retete delicioase. Astăzi am facut si eu această rulada si este super.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *