Dulceata de capsune

1 iunie 2013Diva in Bucatarie

Dulceata de capsune. Este dulceata naturala, fara conservanti sau aditivi. Poate rezista si 2 ani in camara. Fructele raman intregi.

Dulceata de capsuni aduna in ea tot parfumul si aroma acestor fructe. Este preferata sotului si a copilului meu, asa ca aceasta dulceata nu ne lipseste din casa. Fac si eu cateva borcane,  dar face si soacra mea, special pentru ei. Eu incerc sa nu imi umplu camara cu un singur sortiment, caci pentru mine pregatesc dulceata de visine. Iar pe aceasta o fac in cantitate mai mare, caci o cere toata lumea la clatite.

Este dulceata naturala, fara conservanti sau aditivi. Poate rezista si 2 ani in camara. Fructele raman intregi.

INGREDIENTE:
(750 g dulceata)

1 kg capsune
800 g zahar
semintele de la 1/2 pastaie de vanilie
sucul de la 1 lamaie mica

PREPARARE:

Punem capsunele spalate foarte bine si curatatee de codite cu zaharul intr-o oala cu fundul gros. Le lasam cateva ore sau peste noapte in frigider, astfel incat vom obtine un sirop in care vom fierbe fructele.

dulceata-de-capsune-1

Fierbem capsunele in siropul lasat la foc mic, adaugand sucul de lamaie si semintele de la pastaia de vanilie. Cand incepe sa clocoteasca observam ca se formeaza spuma. Avem grija sa o indepartam de fiecare data cand apare.

dulceata-de-capsune-2

Dupa aproximativ 50-60 de minute de fierbere scoatem pe o farfurie putin sirop pentru a verifica consistenta. Daca este groasa si nu se prelinge in farfurie inseamna ca dulceata este gata.
Turnam dulceata fierbinte in borcanele curate, uscate si sterilizate pe care le sigilam imediat cu capace. Intoarcem borcanele pentru 15 minute cu capacul in jos apoi le aducem in pozitia normala. Le acoperim cu o paturica sau cu servete groase de bucatarie pentru a se raci cat mai lent. Daca nu vreti sa procedati astfel puteti presara peste dulceata fierbinte foarte putin salicil – dulceata nu se va strica si se pastreaza si 2 ani!

dulceata-de-capsune-01

Aceasta dulceata de capsune este delicioasa si aromata, cu bucati intregi de fructe. Ne va indulci cu siguranta micul dejun…

Pofta buna!

Multumesc Lya Borza pentru poza!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. am pus dulceata in borcane, mai devreme decat ar fi trebuit (nu era suficient de bine fiarta) si am pus SALICIL. Am ajuns la concluzia ca TREBUIE sa o repun la fiert . . . Cat de „periculos„ este faptul ca a FIERT cu SALICIL !????

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *