RETETE RECENTE

FRIPTURA DE IED LA CUPTOR

April 30, 2013 | CATEGORIA

friptura-de-ied

friptura-de-ied-2

Friptura de ied pregatita simplu dar cu un rezultat extraordinar de gustos. Orice incepator in ale bucataritului o va pregati si va avea succes garantat.

INGREDIENTE:

pulpele iedului
coaste
2 cepe rosii
6-8 catei usturoi
1 mar mare sau 2 mai mici
ulei
1 cana vin alb
1/2 cana apa
sare
piper
cimbru uscat

PREPARARE:

Acoperim fundul tavii cu ulei(cat sa fie bine acoperit), apoi punem carnea. O condimentam cu sare, piper, cimbru. Printre bucatile de carne strecuram felii de mere, cateii de usturoi taiati in jumatate pe lungime si felii de ceapa (ceapa o taiem in 6-8 felii).

friptura-de-ied-1

Turnam vinul si apa si acoperim cu o folie de staniol. Dam tava la cuptor, la 200° in jur de 90-120 minute, avand grija ca din cand sa stropim cu sucul din tava. Daca se evapora sucul adaugam apa, cat este necesar.
Luam apoi folia si lasam sa rumeneasca uniform pe ambele parti.

friptura-de-ied-2

Friptura de ied la cuptor poate fi insotita de o salata orientala simpla sau o salata verde cu lamaie.

Sa aveti pofta!

Comentarii

  • Bodo

    Multumesc pentru reteta . Super buna

    • diva in bucatarie

      Sa iti fie de bine!

  • Andreea Capra

    Cristinica, am facut iedul dupa reteta ta si mi-a iesit delicios. Multumesc. Te pup.

    • diva in bucatarie

      🙂 Ma bucur tare! Te pup!

  • ramons

    Foarte buna te pup

    • diva in bucatarie

      Multumesc!

  • dani

    Multumim pentru retseta vostra a fost buna si gustuasa

  • Petrovici DANIEL

    Am pregtatt totul dupa cum ai susmentionat, daca care cumva nu imi iese friptura delicioasa, iti arat eu tie> diva gospodina sau gospodaro ! 😛

  • maria

    De cate ori o fac este super buna ,azi de Craciun am facut o cu carne de ied mmmmm te lingi pe degete

  • felicia

    Carnea de ied nu e cazul sa o pui in bait cateva ore inainte de a o pune la cuptor? Multumesc

  • Despina

    Multumesc pentru reteta , friptura a iesit foarte gustoasa. Ai niste retete geniale iti doresc un paste fericit . Te pup .

  • Erdelyi Sándor

    A iesit beton,eu am strecurat prin sita ce a ramas în tavä ( ceapa,merele,usturoiul etc. ) si am facut un sos din el cu friscā pt. gåtit si un pic de fāina pe care l-am turnat peste carne cînd am servit.P.S.mersi pt.reteta salutāri din Budapesta.

  • ALEXANDRA

    eu am o dilema…
    ce pot folosi in loc de vin?

  • Liliana

    Vin rosu merge (cand n-am alb in casa) ?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *