google plus pinterest twitter

ADS 1 code

VOL AU VENT CU CIUPERCI

08 Apr 2013

vol-au-vent-cu-ciuperci

Vol au vent cu ciuperci merg perfect pentru orice masa festiva, dar si la o masa cu prietenii, cand avem multe preparate de pregatit. Cu siguranta veti dori sa le preparati acasa, caci se fac rapid si stiti cat de proaspete sunt bunatatile pe care le puneti pe masa.

INGREDIENTE:
(18 bucati cu diametrul de 6 cm)

400 g aluat foietaj
1 ou
1 lingura seminte susan
1 lingura seminte de mac

Pentru umplutura:
250 g ciuperci champignon
1 ceapa foarte mica
1 catel usturoi
1 lingura ulei vegetal
2 linguri crema de branza
sare
piper proaspat macinat
1/2 legatura patrunjel

PREPARARE:

Lasam aluatul de foietaj sa se decongeleze la temperatura camerei. Cand mai este putin inghetat decupam cerculete (cu diametrul de 6 cm) sau patratetele in numar par. Jumatate din acestea vor fi la randul lor decupate in mijloc. Ungem marginile cu oul batut cu un praf de sare si lipim cerculetele decupate in mijloc de cele intregi.

vol-au-vent-cu-ciuperci-1vol-au-vent-cu-ciuperci-2

Le ungem iar cu ou si presaram seminte de susan si de mac. Le coacem in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15-20 minute, pana devin aurii.

Le scoatem din cuptor cand se rumenesc si le lasam sa se raceasca, apoi le umplem cu ciuperci pe care le pregatim astfel: calim ceapa in uleiul incins, adaugam usturoiul zdrobit si amestecam, iar dupa 10-15 secunde punem ciupercile tocate cubulete si le calim si pe acestea. Luam de pe foc, lasam sa raceasca, apoi amestecam cu crema de branza si patrunjelul tocat marunt, condimentam cu sare si piper si amestecam pana se omogenizeaza compozitia.

vol-au-vent-cu-ciuperci-3vol-au-vent-cu-ciuperci-4

Simplu, rapid si delicious!

Spor la lucru!

Cu aceasta reteta particip la provocarea Dulce Romanie, unde ciupercile devin vedete in aceasta luna.

22 Comentarii

  1. Teobucatar says:

    Minunate, mie imi place foietajul la nebunie si toate jucarelele ce se pot face cu el!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Teo!

  2. Licuta Marin says:

    Mmm, minunate!Ador aperitivele cu foietaj!Pup!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Licuta!

  3. Superb! Îmi plac și preparatele din foietaj și ciupercile.
    Si îmi mai place și ce delicios și ispititor arata preparatul final!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc!

  4. Poliana says:

    Arata grozav de bine!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Poliana!

  5. Magda Adina says:

    Hei , hei , imi faci fel si fel de surprize !! 😉 <3
    Arata minunat acest preparat si abia astept sa-l prezint la parada !!!
    Multumesc , Cristinus !!

    1. diva in bucatarie says:

      <3

  6. Simona says:

    De mare efect la o masa festiva, mai ales cand se vrea diversificarea aperitivelor 🙂
    Pup

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Simona! Te pup!

  7. Daciana says:

    Foarte foarte faina ideea ta! Nu ma dau in vant dupa foietaj dar mai ca as infuleca vreo 3 din astea ca arata tare bine 😉

    1. diva in bucatarie says:

      tks!

  8. bianca says:

    Buna, poti sa mi spui, te rog, ce aluat din comert folosesti? eu a, luat linco, dar este prea uleios
    Multumesc

    1. diva in bucatarie says:

      Bella in proportie de 90%, restul Linco.

      1. bianca says:

        multumesc

    1. diva in bucatarie says:

      🙂

  9. Geo says:

    Buna! Pentru a fi de post, cu ce pot inlocui oul ca sa “lipesc” cerculetele? Merci!

    1. Nu am incercat inca, dar ma gandesc ca are merge cu tahini sau crema bio din soia sau alta smantana vegetala

  10. dana says:

    Retetele vegane nu trebuie sa contina nici urma de produs animal. Trebuie sa înțelegeti ca daca empatizăm cu animalele nu le exploatam. dacă înlocuim oul cu ceva vegetal rețeta reteta devine vegană si este f.f. aspectoasă și cred că și gustoasă. o să încerc. ! Mulțumesc !

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner