Chec cu pudra de roscove – reteta pentru diabetici

5 aprilie 2013Diva in Bucatarie

Chec cu pudra de roscove – reteta pentru diabetici. Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat inlocuitorul de zahar si continuam sa mixam pana spuma devine foarte tare.

INGREDIENTE:

4 oua (separam albusul de galbenus)
1 praf de sare
3 linguri ulei
4 linguri apa
180 g inlocuitor zahar – Sly
100 g faina alba + 100 g faina integrala
1 plic praf de copt
1 lingura pudra de roscove

PREPARARE:

Mixam albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc, apoi adaugam treptat inlocuitorul de zahar si continuam sa mixam pana spuma devine foarte tare.
Adaugam pe rand 3 linguri de ulei, apoi 3 linguri de apa, amestecand usor cu un tel. Incorporam apoi galbenusurile, amestecand usor, de jos in sus. La final incorporam cele doua feluri de faina amestecate cu praful de copt.
O treime din cantitatea de aluat o amestecam cu pudra de roscove si o lingura de apa.
Punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt aluat alb si aluat negru in ordinea in care ne place si il amestecam usor cu un cutit sau il lasam pur si simplu asa.

chec-reteta-diabet-2

Coacem checul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 45 minute, sau pana trece testul cu scobitoarea.

chec-cu-pudra-roscove-reteta-diabet-3

Sa aveti pofta!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *