google plus pinterest twitter

ADS 1 code

CONOPIDA PANE IN STIL ASIATIC – DE POST

01 Apr 2013

conopida-pane-in-stil-asiatic---de-post-

Asa cum v-am mai spus nu imi place sa arunc mancarea. Am o zi pe saptamana in care incep sa scot resturile din frigider si cele mai multe din ele ajung sa fie refolosite in diverse retete. Asa s-a nascut si aceasta reteta…

INGREDIENTE:
(Pentru 2 persoane)

400 g conopida
80 g faina
50 g amidon
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
1 lingura fulgi nuca de cocos
1 lingura fulgi de migdale fin macinati
20 ml vodca
60-70 ml apa
cateva picaturi sos tabasco
ulei de palmier pentru prajit

Pentru topping:
200 ml sos dulce acrisor
2 cepe verzi – doar partea verde

PREPARARE:

Amestecam faina, amidonul, sarea, praful de copt cu nuca de cocos si fulgii de migdale fin macinati, apoi adaugam vodca si apa. Apa punem cate putin pentru a fi siguri ca nu avem nevoie de mai putina (in functie de mediul in care este pastrata faina poate absorbi mai multa apa).

conopida-pane-in-stil-asiatic--de-post-1

Buchetelele de conopida le spalam bine sub jet de apa, le uscam pe cat posibil, apoi le scufundam in aluat si le prajim in uleiul incins, avand grija sa le rumenim uniform pe toate partile.

conopida-pane-in-stil-asiatic---de-post-2

Le scoatem pe un servetel pentru a absorbi surplusul de ulei apoi tavalim conopida pane in sosul dulce-acrisor.
Cand servim presaram frunzele de ceapa verde tocate marunt.

Pofta buna!

26 Comentarii

  1. Magda Adina says:

    Un deliciu , cu siguranta !!!

    1. diva in bucatarie says:

      πŸ˜‰

  2. Anca B. says:

    Prezentarea este de vis! Eu nu ma omor cu conopida dar gatita in felul acesta sunt convinsa ca este exceptionala! Esti o reala enciclopedie, Cristina!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Anca!

  3. De acord cu tine………….nici mie nu-mi place sa arunc mancarea.
    Pup si zi minunata!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Maria!

  4. Buchetele tare cochete, iar sosul dulce acrisor le innobileaza gustul!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Mirela!

  5. Simona says:

    Ce idee faina!! Ador conopida!!!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Simona!

  6. Haplea says:

    De ceva vreme vreau sa incerc reteta asta!Arata foarte bine!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc, Haplea!

  7. Retetegg says:

    Wow, super bun, super reteta – am notat-o deja pe lista pt testat πŸ˜‰

    1. diva in bucatarie says:

      Dana, nu vei regreta!

  8. Poliana says:

    Super ideea pentru post, o pun si eu practica πŸ˜‰

    1. diva in bucatarie says:

      Poliana, astept impresiile…

  9. Emily says:

    La fix! Chiar nu stiam ce sa mai gatesc πŸ˜‰
    Te imbratisez cu drag!

    1. diva in bucatarie says:

      Si eu te imbratisez, draga Emily!

  10. Laura says:

    foarte apetisant. M-ati pornit.

    1. diva in bucatarie says:

      πŸ˜‰

  11. Delia Popa says:

    Oare se poate face si la cuptor ?

  12. Dana says:

    Ce este sosul tabasco?

  13. Dana says:

    Si cum ai facut sosul acrisor?

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Banner ADS 3 inner