Oreo cheesecake cu bezea

24 martie 2013Diva in Bucatarie

Oreo cheesecake cu bezea. Amestecam branzeturile cu smantana, zahar, faina, 2 oua intregi si 2 galbenusuri.

oreo-cheesecake-01

INGREDIENTE:
(pentru o forma cu diametrul de 18 cm)

Pentru baza:
20 biscuiti OREO macinati impreuna cu crema
2 linguri unt topit + unt pentru uns tava
1 lingurita esenta de vanilie

Pentru crema si bezea:
200 g zahar
30 ml smantana
250 g ricotta
350 g crema de branza
2 oua + 2 galbenusuri
1 lingura faina
2 albusuri batute cu 2 linguri zahar pudra
10-12 biscuiti OREO sfaramati grosolan
6 biscuiti macinati fin pentru topping

PREPARARE:

20 de biscuiti zdrobiti la robot sau in masina de tocat ii amestecam cu untul topit si esenta de vanilie. Tava cu pereti detasabili va fi unsa cu unt, iar fundul tavii il tapetam cu hartie de copt, astfel incat marginile de hartie sa fie maricele in afara tavii (va curge lichid in timpul coacerii pe langa margini). Punem biscuitii si ii apasam usor cu mana. Acoperim si peretii tavii ata cat ne permite cantitatea.

oreo-cheesecake-1

Amestecam branzeturile cu smantana, zahar, faina, 2 oua intregi si 2 galbenusuri.

oreo-cheesecake-2

Punem un strat de branza peste biscuiti, apoi biscutii sfaramti grosolan si acoperim cu restul de branza. La final presaram biscuiti macinati fin pe marginea tortului, sau pe tot cheesecake-ul.
Coacem cheesecake-ul in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 15 minute, apoi la 160°C timp de 60 minute. Dupa acest interval punem albusul batut spuma foarte tare cu un praf de sare si zahar. Coacem inca 30 de minute, apoi putem scoate chesecake-ul din cuptor. Il lasam in tava sa raceasca, apoi il punem la rece minim 4 ore.

Pofta buna!

Print

Distribuie pe:

0 răspunsuri

  1. Biscuitii macinati fin pentru toping sint tot Oreo?! partea de sus a tortului nu este inchisa la culoare, de aceea cred ca se vor folosi altfel de biscuiti, nu-i asa? Multumesc!

  2. Exista vreo alternativa tavii cu pereti detasabili?
    O am in wishlist demult dar n-am reusit sa o achizitionez inca, si ar merge foarte bine chessecake-ul acesta pe weekend 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *