google plus pinterest twitter

ADS 1 code

SARMALE CU CIUPERCI SI OREZ – DE POST

20 Mar 2013

sarmalecu-ciuperci-si-orez-de-post

Daca baietii mei au mancat aceste sarmale, inseamna ca ceea ce va prezint mai jos reprezinta sarmalele de post perfecte: cu multe ciuperci si orez, asezonate cu condimentele potrivite pentru un gust absolut minunat!

INGREDIENTE:

1 varza murata mare
450 g ciuperci champignon
1 morcov maricel – ras prin razatoarea fina
1 felie mica telina rasa
1 ceapa mare tocata fin
130 g orez
300 ml suc de rosii
3 linguri pasta de rosii
1 frunza dafin
1 lingurita cimbru uscat
1/2 legarura patrunjel verde tocat marunt
sare
piper proaspat macinat
boabe de piper
2 crengute de cimbru
1 praf oregano
2-3 linguri ulei
75 ml ulei
apa fiarta

PREPARARE:

Calim ceapa tocata marunt in 2-3 linguri ulei pana devine sticloasa. Apoi punem jumatate din morcovul ras si le calim imreuna inca 1 minut. Punem ciupercile tocate marunt peste acestea si continuam sa calim pana se inmoaie putin.

sarmale-cu-ciuperci-si-orez-de-post-1

In acest moment adaugam orezul spalat bine si scurs, cimbrul, sare, piper si patrunjelul tocat marunt. Mai tinem pe foc inca 1-2 minute.

sarmale-cu-ciuperci-si-orez-de-post-2

Luam frunza de varza in mana si punem compozitia de ciuperci cu orez – cam o lingura – pe latimea frunzei, astfel incat sa ne ramana 2 cm la un capat si la celalat al frunzei.

sarmale-cu-ciuperci-si-orez-de-post-3

Rulam sarmaua si introducem capatul ingust inauntru pentru a nu de desface sarmalele cand le fierbem. Cateva frunze de varza le taiem julien si le punem pe fundul oalei impreuna cu restul de morcov ras si telina rasa fin.

sarmale-cu-ciuperci-si-orez-de-post-4

Amestecam sucul cu pasta de rosii si punem 1/3 din cantitate peste varza julien, apoi incepem sa aranjam sarmalele cu ciuperci si orez, aranjand pentru acestea crengute de cimbru si presaram putin oregano uscat. Cand terminam de aranjat sarmalele turnam restul de suc de rosii, mai punem un rand de varza taiata julien si boabele de piper.

sarmale-cu-ciuperci-si-orez-de-post-5

Adaugam uleiul si apa fierbinte pana la nivelul sarmalelor. Fierbem in jur de 30 minute la foc mediu -mic cu capacul pus si avand grija sa completam cu apa daca este nevoie. Dupa aceste interval le dam la cuptor pentru 45-50 minute (in cuptorul preincalzit la 200°C). Le servim calde.

sarmale-cu-ciuperci-si-orez-de-post-6

Pofta buna!

Printeaza Printeaza
sarmalecu-ciuperci-si-orez-de-post

12 Comentarii

  1. Simona says:

    Exact asta am facut acum 2 seri :) O bunatateeee!!! Eu una, as renunta oricand la cele cu carne ptr astea!
    Pup

    1. diva in bucatarie says:

      DA!! Chiar sunt tare bune…

  2. Aș mânca și eu o sărmăluță de-a ta.

    1. diva in bucatarie says:

      Cu drag, Alina!

  3. Sarmalutele de post sunt preferatele mele si ale tale arata foarte bine.Abia astept sa fac si eu in week-end.Seara frumoasa!

    1. diva in bucatarie says:

      Multumesc Rocsy!

  4. Inna says:

    Arata ,,delicios” sarmalutele dvs….pofta mare!

  5. nela says:

    Da…sunt foarte gustoase.Mie imi facea mama si sarmale cu orez si stafide.O bunatate.

  6. pina perescu says:

    cum ar fi reteta cu ciuperci din conserve?!

  7. daniela says:

    Sunt o minunăție

ADAUGA UN COMENTARIU

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Banner ADS 3 inner